Les sis ànimes de la XEC Empordà ja tenen a punt una nova acció de divulgació, un nou Toc Empresarial Empordà, que aquest cop té com a ponent convidat el figuerenc de 44 anys Miquel Ibáñez, per parlar sobre les dues dècades que porta dedicades al món de la venda. Les sis dones desborden energia, parlen somrient i, en conjunt, formen una pinya de creativitat, idees i dinamisme.

Es van unir fa cinc anys, com a Xarxa d'Emprenedores Competents (XEC) i ara estan a punt de registrar-se com a associació, al Departament de Justícia de la Generalitat. Entre accions, esmorzars empresarials i ara Tocs, la llista d'iniciatives que han posat en marxa és molt llarga, tot plegat, com expliquen elles mateixes, amb la voluntat de compartir coneixement, aportar idees, dinamitzar i actualitzar el sector econòmic de la zona, visualitzar i conèixer de primera mà projectes d'emprenedoria d'èxit a la comarca, intentar difondre les competències transversals i l'empoderament general dels empordanesos i empordaneses.

El Toc Empresarial amb Miquel Ibáñez s'ha organitzat a La Clerch (Fundació Clerch i Nicolau de Figueres), aquest divendres, 9 de juny, a les 20.00 h. És un acte obert a tothom, però a hores d'ara l'aforament ja està complet.Un equip sòlid Així va néixer la "tribu creativa"

Un equip sòlid Així va néixer la "tribu creativa"Montse Sanjaime (presidenta), Sílvia Ruiz (secretària), Carme Diaz (tresorera) i Vanesa Folguera, Dolors Yuste i Nuri Brugat (vocals) es van conèixer en un curs organitzat per l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres fa uns cinc anys.

El curs, dissenyat per Marta Zaragoza i Ester Torres, tenia com a objectiu impulsar la formació en clau de gènere. Aquest va ser el context en què elles es van adonar que juntes podien fer moltes coses, i així va ser com van donar vida a una "tribu creativa".

El curs estava adreçat a dones emprenedores i empresàries interessades a identificar i potenciar els seus factors d'emprenedoria, crear xarxa entre elles i detectar i millorar els elements claus dels seus negoci. Les sis emprenedors que avui formen la XEC van entendre, de seguida, que si seguien aquest patró els resultats podien ser molt satisfactoris. Si bé al principi, el grup era més nombrós, fa ja molt de temps que aquest nucli dur format per Montse Sanjaime, Sílvia Ruiz, Carme Diaz, Vanesa Folguera, Dolors Yuste i Nuri Brugat és sòlid.

NURI BRUGAT "En la meva vida, hi ha un abans i un després que el marca formar part de la XEC. Jo tenia l'autoestima bastant perjudicada, però en el moment en què vaig conèixer aquest grup de dones vaig començar a créixer emocionalment, a sentirme molt més segura i més empoderada"

MONTSE SANJAIME "Des que estic amb la XEC em sento molt més forta, més enèrgica, més valenta i també més compromesa, perquè tenim una responsabilitat. Treballem en equip, però saps que has d'aportar la teva part i que no pots fallar a les teves companyes"

VANESA FOLGUERA "Entre nosaltres hi ha molt bona harmonia i tenim molta capacitat de consens, tot i que també és veritat que cada una de nosaltres és molt diferent. Però el vincle és molt fort i la diversitat ens fa créixer"

DOLORS YUSTE "Totes tenim com a denominador comú les ganes de fer coses plegades, de donar dinamisme compartit, de sentir-nos actives, d'aportar coses. I és com tot, com més fem, més voldríem fer, i si no fem més és perquè no tenim més temps"

SÍLVIA RUIZ "La XEC és com un puzzle format per moltes peces que es van unint i encaixen a la perfecció. I, sobretot, entre nosaltres hi ha molt d'equilibri. Si una no pot, segur que una altra ho pot fer. I així ens complementem"

CARME DIAZ "M'agrada molt estar a la XEC perquè treballem en equip i, tenint en compte que totes aportem alguna cosa, estic aprenent moltíssim. Només de pensar-ho, m'emociono"