El regidor de Cultura Popular de l'Ajuntament de Figueres, Quim Felip, visita des d'ahir i fins diumenge 11 de juny la ciutat de Kalisz, a Wielkopolska (Polònia), on es reunirà amb les màximes autoritats de la regió per estrènyer lligams i definir futures col·laboracions i intercanvis. La visita institucional coincideix amb la celebració del 760 aniversari dels privilegis de Kalisz com a ciutat, l'any en què Figueres celebra els 750 anys de la Carta Pobla.

La visita institucional també compta amb la participació de l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila Juanhuix. L'interés dels territoris és buscar punts en comú per desenvolupar projectes i intercanvis en l'àmbit de la cultura popular i les arts visuals, i també del medi ambient i la sostenibilitat. L'any 2015, membres de Kraina Nocy i Dni ja van visitar Catalunya, i des del 2016 s'han succeït diverses trobades: a Kalisz, l'agost del 2016, i a Figueres i Amer el març del 2017.

En la visita institucional, el regidor de Cultura Popular de l'Ajuntament de Figueres assistirà al "ple històric" en commemoració del 760 aniversari dels privilegis de Kalisz com a ciutat, amb l’assistència de Grzegorz Sapinski (a Catalunya seria alcalde de Kalisz i president de la Diputació), Krzysztof Nosal (a Catalunya seria president del Consell Comarcal), i alcaldes de ciutats de diferents països com Alemanya, Anglaterra i França, entre d'altres.