ERC ha presentat una moció al Senat instant l'Estat a presentar el projecte i enderrocar l'antiga depuradora de marisc a primera línia de mar, sota el Far de Roses. El grup demana que entreguin el projecte abans de tres mesos i en un termini màxim de sis l'enderroquin. Costes va informar el març que tenia una partida de 300.000 euros a punt per executar l'obra.

El senador Jordi Martí va presentar a principi de mes la moció recordant la urgència d'enderrocar les velles instal·lacions que s'han quedat en desús i que actualment estan molt degradades.

«La Direcció General de Costes ha hagut de precintar el recinte per evitar l'accés de persones», recorden, i fins i tot l'any passat es van produir diversos incendis provocats per persones que hi havien accedit.

ERC recorda que al març es va anunciar la partida, però que fins ara encara no hi ha cap projecte d'enderroc presentat, ni tampoc per al tractament de materials contaminants. La depuradora conserva encara uralita, un material que requereix d'un tractament especial.

L'antiga depuradora es va traslladar al port en acabar la concessió. Ara és ferralla a primera línia de mar.