Usuaris de trens d'ambdues bandes de la frontera es van trobar dissabte per a treballar plegats en iniciatives que permetin pressionar per a la millora del servei a la companyia Renfe i l'homòloga francesa SNCF. Reclamen principalment una coordinació entre els trens a la frontera, millors preus i freqüències. Afegeixen propostes com un tren transfronterer diari a la costa que l'anomenen tren Walter Benjamin en homenatge al filòsof que va morir a Portbou fugint dels nazis.

L'Associació d'Usuaris del tren Perpinyà-Cervera-Portbou i Defensem el Tren són les dues entitats que es van trobar. Coincideixen en què el tren és bàsic per a les poblacions a tocar la frontera. Es convertirien en "pobles menors" sense aquest vehicle de transport.

Les dues entitats tenen previst mantenir una col·laboració i coordinar les accions que es puguin portar a terme. Apunten que fer una bona connexió tindria un preu insignificant, en comparació amb el cost que ha suposat l'alta velocitat. A algunes hores, quan arriben els trens de Cervera els de Portbou ja han sortit, per exemple. O quan arriba el tren espanyol a les vuit del vespre a Cervera, el francès ha sortit fa vint minuts, obligant els viatgers a dormir allà. El portaveu de Defensem el Tren, Josep Loste posa de manifest que pels usuaris és inimaginable que això passi.

Creuen que no hi ha hagut voluntat de millorar la línia. Des de l'Associació francesa, el portaveu, Mathieu Faye, va estudiar documents que suggereixen un acord entre l'Estat i TPFerro, que va aconseguir la concessió del tram Figueres-Perpinyà, per no implantar el canvi d'ample a la línia convencional i així afavorir el TAV.

En els darrers mesos han aconseguit que es mantingui el tren a París els caps de setmana després de les reclamacions dels usuaris. Tornarà aquest estiu però les associacions estan preocupades perquè els bitllets del dissabte encara no es poden reservar. "Perdem l'oportunitat de tenir bons preus", es queixen.

Els preus són un dels seus cavalls de batalla. Esperen que els trens transfronterers es posin a preus assequibles i que es puguin obrir quan viatgen buits. També aporten propostes com el tren diari per la costa en homenatge al filòsof.