Dels tres alts directius previstos a principi de mandat, només en queda un. Aquest va ser el resultat de la decisió que es va prendre en el darrer ple municipal de Figueres, en el qual es va votar a favor de prescindir dels serveis de Montserrat Serra Galvany, fins ara directora de Seguretat, Cohesió i Emergències Socials a l'Ajuntament. Prèviament s'havia celebrat també un concurs per escollir el cap d'Urbanisme, una posició que va quedar finalment deserta perquè cap dels candidats que s'havien presentat complien amb les característiques que es demanaven.

Actualment només una persona es queda en una posició d'alt directiu a l'Ajuntament de Figueres, i és el cas de Jordi Cabot, l'actual cap de Serveis Urbans. El consistori ha atribuït el desistiment del contracte de Serra Galvany als canvis organitzatius que s'han donat els darrers mesos, fent referència a la reestructura de regidories i competències, així com a l'aprovació del pressupost per al 2017, on no es preveu una partida destinada al lloc de director/a de Seguretat.

L'equip de govern ho justifica explicant que es va suprimir la macro àrea que depenia de l'extinent d'alcalde Pere Casellas, on hi havia inclosa aquesta posició, i es van repartir les competències entre tres regidories diferents.

L'exdirectora de Seguretat ocupava el càrrec des del 18 d'abril de l'any passat i, a causa de la decisió que s'ha pres, haurà de ser indemnitzada per l'Ajuntament de Figueres amb 16.800 euros.

Malgrat que en el plenari es va aprovar el desistiment del contracte, alguns grups de l'oposició van expressar els seus dubtes respecte a la decisió i la gestió de càrrecs d'aquest tipus. El portaveu de Ciutadans, Hèctor Amelló, va manifestar que des del punt de vista de la seva formació, «aquest tipus de llocs s'han de decidir a partir d'un pla estratègic, i no pas en funció d'un govern».

Des de la CUP, Natàlia Sànchez va denunciar que «les places moltes vegades responen a certs interessos», i que els sous dels càrrecs de confiança els semblaven massa alts, «lluny de la realitat dels figuerencs».