L'avinguda Gran Via de Roses arriba a suportar el pas de 15.000 vehicles diaris. Al carrer Nou o el Puig Rom, quatre mil i cinc mil, respectivament. Són les xifres que un estudi de mobilitat encarregat per l´Ajuntament ha posat en relleu. El regidor d´Urbanisme, Carles Pàramo, ha avançat que es treballa en una possible solució i ha instat tots els grups a plantejar propostes per iniciar un debat que acabi amb el «greu problema» que perjudica la qualitat de vida dels veïns. Per al regidor, «és impresentable tenir el front de mar com el tenim».

L´estudi de mobilitat es va acabar fa un any però el govern n´ha volgut donar compte al ple per exposar-lo públicament i engegar els mecanismes per trobar una solució als «greus» problemes que planteja. Per al regidor d´Urbanisme, el volum de circulació a la Gran Via és propi «de la Meridiana de Barcelona» i això «no és l´ideal d´un poble».

La Gran Via és un dels eixos principals de circulació. L´avinguda de Rhode és d´entrada i la Gran Via permet entrar i sortir. Entre altres coses, permet l´accés a les platges després del nucli. El regidor d´Unió, Josep Antoni Valdera, apuntava que justament és imprescindible per accedir a aquests punts. Però a l´estiu, quan els banyistes arriben o marxen de les platges, hi ha llargues cues i col·lapses.

Pàramo va afegir que planteja també el problema de primera línia de mar, «una barrera» per a tots aquells que venen a peu o en bicicleta pels passejos de Santa Margarida i el Salatà, que arriben a la riera Ginjolers, i «hi ha passos estrets» o «voreres impracticables».

La situació fa anys que dura però les dificultats tècniques i econòmiques han frenat les actuacions. Pàramo va instar al darrer ple els grups a presentar propostes recriminant la poca iniciativa. «M´agradaria haver vist alguna proposta seriosa», va dir. Això va molestar la majoria de formacions a l´oposicio perquè consideren que sí s´han plantejat possibilitats però que ara pertoca al govern liderar la inciativa d´engegar un debat. La regidora d´ERC, Vero Medina va recordar que fa un any que hi ha l´estudi i el regidor d´Unió va apuntar que «les solucions si hi hagués diàleg es podrien trobar entre tots»

Al ple celebrat dilluns, on es va donar compte de l´estudi, no es van explicar propostes però el govern sí hauria exposat als grups a les reunions prèvies al ple les possibilitats que es planteja que afectarien aparcaments. El regidor d´ERC Joan Plana va apuntar les discrepàncies en plantejaments de treure places en superfície que s´havien produït. El govern no va voler entrar a detallar les propostes i Carles Pàramo ha explicat a Diari de Girona que es donaran a conèixer més endavant. Però al ple va fer una crida a resoldre-ho.«Parlem-ne, veiem quines solucions hi ha; hem viatjat, veiem com se soluciona en altres pobles», va dir. Un antic projecte contempla un túnel per a l´avinguda de Rhode per sortir de Roses.