El regidor Diego Borrego, fins ara número dos del PP a Figueres, s'ha vist forçat a passar com a no adscrit al ple d'aquest dijous. La decisió s'ha pres arran d'un informe de la secretària municipal. La funcionària ha valorat el document que el partit els ha fet arribar i al qual, segons ha dit, es fa constar la suspensió cautelar de militància al regidor i se li prohibeix "actuar en nom i representació del PP". A aquest escrit, s'hi ha sumat una instància presentada per la mateixa portaveu de la formació, Mª Àngels Olmedo, en la qual demanava a l'alcaldia que reubiqués l'edil. Borrego ha demanat la nul·litat de la decisió i ha afirmat que contravé la seva presumpció d'innocència. El PP el va apartar "cautelarment" de la militància després que un home el denunciés per presumptament haver-lo gravat amb el mòbil als lavabos de l'estació del TAV de Girona.

En contra de la seva voluntat però des d'aquest dijous, Borrego és considerat a efectes del ple regidor no adscrit. El canvi s'ha produït aquesta mateixa tarda i davant el desconeixement de gran part dels regidors del consistori. La secretària municipal ha emès un informe a instàncies de la portaveu de la formació. Segons ha explicat la funcionària, aquest mateix dimecres se li va fer arribar un document del partit en el qual s'explicava que se'l suspenia cautelarment de la militància i les funcions.

A l'escrit, a més, s'especificava "expressament la prohibició d'actuar en nom del PP en l'exercici de la seva responsabilitat com a regidor a l'Ajuntament, no podent fer ús de les seves sigles". El document anava adjunt a una instància presentada per Olmedo en la qual reclamava que se'l canviés de lloc a la taula del ple. "Davant d'això no podem fer una altra cosa que considerar-lo com a no adscrit", ha remarcat la secretària.

Borrego ha demanat intervenir i ha reclamat que s'anul·li l'informe perquè considera que vulnera la seva presumpció d'innocència. El regidor assegura que el document que s'ha fet arribar a l'Ajuntament és" intern" i diu que valorarà "si la cessió d'aquest document vulnera la llei de protecció de dades". L'edil ha insistit que no hi ha cap procés judicial obert per l'afer dels lavabos de l'estació del TAV, que tampoc té la "qualitat d'investigat" i que "només s'han obert unes diligències policials". En aquest sentit, ha remarcat que "vaig lliurar el mòbil per la voluntat pròpia".

La secretària li ha respost que si considera que l'informe jurídic que ha elaborat és nul de ple dret emprengui les accions necessàries però li ha recordat que s'ha basat en un document elaborat pel seu propi partit.

Una presumpta gravació als lavabos del TAV

La decisió arriba unes setmanes després que es fes pública la denúncia contra Borrego per presumptament haver gravat un home als banys de l'estació gironina. El partit va anunciar aleshores que suspenia cautelarment de militància al regidor, que va manifestar en un comunicat que acceptava la mesura per "preservar" la imatge del PP.

Borrego, però, defensa la seva innocència i assegura que tot plegat es deu a un malentès. Sosté que es trobava al bany del costat del denunciant i que el mòbil li va caure just a l'espai entre un lavabo i l'altre. Segons la seva versió, l'home va veure com agafava l'aparell i es va pensar que l'havia estat gravant. Per això, va sortir fora dels serveis alertant els vigilants de la situació. Finalment, els mossos s'hi van personar i l'home va presentar denúncia.

El pressupost, aprovat definitivament

D'altra banda, el ple d'aquest dijous ha aprovat definitivament el pressupost de 2017. El comptes, que s'enfilen fins als 59,7 MEUR, han tirat endavant amb el suport del Govern municipal de PDeCAT i ERC i les abstencions de la CUP, el PP, C's i els regidors no adscrits, entre els quals ara se suma Borrego. Hi ha tornat a votar en contra el PSC i el regidor de Compromís d'Esquerres. Les formacions han mantingut les seves posicions i l'alcaldessa, Marta Felip, ha assegurat que estan disposats a complir amb tots els compromisos i que són "conscients" de la "feinada" que suposa per un pressupost de gairebé 60 MEUR. "Hi posarem tot de la nostra part", ha remarcat.