L´Ajuntament de Castelló d´Empúries ha iniciat una campanya per augmentar el nombre de pisos de la borsa de lloguer social.

Sota el nom "Si tens un pis buit, tu tens la clau!", el programa vol alliberar habitatges buits o permanentment desocupats del municipi per ampliar el parc d´habitatge públic de lloguer social i d´aquesta manera, donar resposta a la demanda creixent d´habitatge a preus assequibles.

L´objectiu de la campanya és el de cobrir les necessitats d´habitatge de les famílies que ho necessitin amb la captació de més pisos privats per fer créixer el nombre de la borsa de lloguer social que gestiona el Consell Comarcal de l´Alt Empordà.

Els propietaris que vulguin incloure el seu habitatge a la borsa de lloguer social disposaran de diferents avantatges i garanties. Des del servei de la Borsa d´Habitatge, es fa la recerca i selecció del llogater/a, es redacta el contracte de lloguer i es confecciona l´inventari. Es realitza el seguiment de l´estat de l´habitatge i dels llogaters durant el període contracte. Es presta tot tipus d´informació, així com assessorament i tramitació de les ajudes vigents. S´intervé en cas d´impagament i es gestionen les possibles incidències i/o conflictes en l´habitatge o veïnals.

A més, els propietaris també gaudiran d´una bonificació del 50% de l´IBI durant el període de duració del contracte, d´una pòlissa gratuïta d´Assegurança de Caució i una pòlissa gratuïta de Multirisc de l´Habitatge. Així com d´assessorament jurídic gratuït en cas de desnonament i gratuïtat en la gestió de tots els tràmits.

Actualment, són 23 els propietaris que tenen llogats els seus habitatges mitjançant el servei de la Borsa d´Habitatge, la majoria dels quals es troben a Empuriabrava i es varen incorporar al programa entre els anys 2008 i 2011. Tots estan llogats i és per això que es creu necessari iniciar una nova campanya de captació per donar resposta a la necessitat d´habitatge al municipi.

Una altra dada destacable, pel que fa als ajuts al lloguer els quals són a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tenen ingressos baixos, a qui el cost de l´habitatge pot situar en risc d´exclusió social residencial i gestionats per la Generalitat de Catalunya, és que un total 151.909,96€ han estat destinats a famílies de Castelló d´Empúries l´any 2016.

Els propietaris poden obtenir més informació a l´Oficina Local d´Habitatge situada al Centre Cívic d´Empuriabrava de dilluns a divendres de 9h a 14h o bé a l´Oficina d´Habitatge del Consell Comarcal de l´Alt Empordà.