L'Associació d'Autoescoles de les Comarques Gironines ha denunciat "la competència deslleial" que porten a terme algunes empreses del sector contractant professors només per pujar a examen. Són autònoms que acompanyen els alumnes tan sols quan fan la pràctica i que cobren un tant per dur-los a fer la prova. "Avui poden estar a Girona, demà a Barcelona, dimecres a Lleida, dijous a Tarragona i divendres a Osca", ha criticat el president de l'associació, Joan Sala, en una entrevista a l'informatiu 'Catalunya al Dia' de Girona.

Sala lamenta que aquesta "picaresca" de professors que "fluctuen amunt i avall" va en augment i reclama a la Inspecció de Treball que hi posi fre. D'altra banda, el president també ha avançat que les autoescoles preparen mobilitzacions davant la Direcció General de Trànsit (DGT) a nivell de tot Catalunya per denunciar manca d'examinadors i personal administratiu.

A les portes de la vaga d'examinadors, les autoescoles gironines han posat damunt la taula una altra problemàtica. Aquesta, sorgida dins el mateix sector. Durant l'entrevista a Catalunya Ràdio, el president de l'associació ha denunciat "la picaresca" d'algunes empreses que contracten professors -tots ells, autònoms- només perquè acompanyin els alumnes a fer l'examen de pràctica.

Joan Sala explica que això els suposa "una clara competència deslleial", perquè la llei no permet aquesta figura. O bé s'és autònom per muntar-se la seva pròpia autoescola, o bé s'és professor en plantilla.

"Per desgràcia, però, cada cop més ens trobem amb casos de professors que no ensenyen els alumnes sinó que només els acompanyen a examen", lamenta el president de l'associació. Aquests autònoms consten com a professors d'autoescola al registre de la DGT, però com critica Sala, "sobreviuen només anant a examen i fluctuen d'una comarca a l'altra".

"És a dir, que avui poden estar a Girona, demà a Barcelona, dimecres a Lleida, dijous a Tarragona i divendres a Osca", subratlla el president. Segons precisa Sala, cada vegada que acompanyen un alumne a fer la pràctica cobren un tant, i d'aquí és d'on treuen el sou.

Joan Sala admet que Trànsit poca cosa hi pot fer, perquè aquests autònoms compleixen els requisits per fer de professors d'autoescola. Però ja avança que tant la Seguretat Social com la Inspecció de Treball tenen les eines per acabar amb aquesta picaresca, i per això els demana que actuïn i hi posin fre.

"Trobar una solució"

Durant l'entrevista al 'Catalunya al Dia, el president de l'Associació d'Autoescoles de les Comarques Gironines també ha valorat la vaga convocada pels examinadors. Joan Sala entén que ara hi ha "poc marge" per tirar enrere l'aturada del proper 2 de juny, però de cara a les altres que hi ha convocades, el president demana diàleg "per poder trobar una solució".

"La vaga afecta de ple els mesos de juny i juliol, que és quan hi ha més volum d'alumnes que volen anar a examen; en el cas de les autoescoles, si l'aturada s'allarga, això ens pot complicar molt la situació", valora Joan Sala.

Actualment a les comarques gironines nomes hi ha vuit examinadors de la DGT que estiguin en actiu. Joan Sala explica que, de mitjana, per als alumnes això suposa esperes d'uns dos mesos per poder pujar a examen.

Mobilitzacions davant la DGT

El president assegura que entén les reclamacions que han portat els examinadors a convocar la vaga. "Coneixem quins són els seus motius, però ells també han d'entendre que la situació és perjudicial per a tots", insisteix Sala. "Ara bé, estan en el seu dret i jo seré jo qui els acusi de res", precisa el president.

I de fet, Sala ja avança que la protesta dels examinadors no serà l'única amb què es trobarà la DGT. Les autoescoles catalanes també preparen mobilitzacions contra Trànsit, que arribaran després de la vaga.

Les protestes es faran per denunciar la manca de personal a Trànsit. En el cas de Girona, Joan Sala critica que "fa molt temps que la DGT no dota la prefectura ni d'examinadors ni del personal administratiu necessari per preparar la documentació", i que això és un llast per al sector.