L'Ajuntament de Roses vol crear un carril bici al passeig marítim com a mesura de pressió per fer fora als 'top manta' de la zona, una de les que concentren més venedors il·legals. L'alcaldessa, Montse Mindan, diu que l'actuació té també com a objectiu regular la circulació de vehicles de dues roses (com els 'segway') i millorar la convivència amb els vianants. Paral·lelament, el consistori està realitzant les proves per contractar sis nous agents de Policia Local i continuarà els dispositius conjunts amb altres cossos de seguretat per lluitar contra la problemàtica de la venda ambulant. De fet, el municipi es va adherir a la campanya promoguda per la Confederació de Comerç de Catalunya i està a l'espera de rebre uns díptics en diferents idiomes que alertin als possibles compradors del problema.

Roses no aturarà la seva lluita contra el 'top manta'. Fa temps que busquen mesures per combatre'ls i ara han anunciat que pintaran un carril bici al passeig marítim amb l'objectiu de treure'ls espai i dissuadir-los. L'alcaldessa diu que a la darrera junta de seguretat es va parlar de mesures d'ocupació de via pública com a eina per combatre'ls. "No vol dir eradicar-los però sí que s'ha vist que funciona", puntualitza Mindan.

La proposta, de fet, va ser una de les demandes de l'associació de comerciants i tots els grups municipals hi han estat d'acord. Per això, l'Ajuntament ja ha demanat tres pressupostos i espera poder-ho tenir a punt per aquest mateix estiu. El passeig és un dels punts on es concentra un major número de venedors, juntament amb la zona de platges.

La mesura persegueix un doble objectiu. Mindan afirma que la proliferació de d'aparells i vehicles motoritzats sobre dues rodes fa complicada la convivència amb els vianants. Entre ells, els 'segways' i monocicles, cada vegada més populars entre la població juvenil. El govern espera que l'actuació ajudi a normalitzar la situació.

D'altra banda, Mindan assegura que continuaran amb la pressió policial. En aquest sentit, diu que estan realitzant les proves per contractar sis agents de Policia Local de reforç i que es mantindran els operatius conjunts amb altres cossos de seguretat com Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. Durant la darrera temporada, la policia va realitzar 107 actuacions, vuit de les quals es van fer en dispositius extraordinaris conjunts. Fruit d'això, la setmana passada es van destruir 2,2 tones de material falsificat.

El municipi es va adherir a la campanya impulsada per la Confederació de Comerç de Catalunya per lluitar contra aquest fenomen i està a l'espera de rebre uns díptics elaborat en diferents idiomes per explicar als possibles compradors els riscos d'adquirir productes falsificats.