L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí els 2 nous cicles de Formació Professional del sector turístic que s'impartiran el curs 2017-2018: el Cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria, i el Cicle formatiu de grau superior de guia, informació i assistència turístiques. La presentació ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco; el director de l'Institut Olivar Gran, Rafa Gonzalez; la presidenta de l'Associació de Guies Turístics de Figueres, Rosa Duran; i el president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero.

El Cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria capacitarà els alumnes per elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria, elaborar i muntar postres de restauració, i compondre acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores. Pel que fa al Cicle formatiu de grau superior de guia, informació i assistència turístiques, propocionarà als estudiants una formació sòlida i pràctica per interpretar els plans generals de l'empresa en accions d'informació, comercialització i assistència de grups.

L'alcaldessa i regidora d'Educació, Marta Felip, ha remarcat la importància de formar nous professionals en el sector turístic i ha explicat que els nous cicles presentats avui, que es plantegen com a formació dual, han estat ideats analitzant conjuntament les demandes del sector turístic de la comarca i de la província.

El Cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria, i el Cicle formatiu de grau superior de guia, informació i assistència turístiques, se sumen als 13 cicles formatius de cicle mitjà, 6 de cicle superior, i 2 cursos d'accés a grau mitjà i grau superior que s'ofertaven fins ara.