Els grups municipals del PDeCAT, Junts per l'Escala-ERC i Partit Popular (PP), a l'oposició de l'Ajuntament de l'Escala, s'han unit per demanar a l'erquip de govern, format pel PSC i el regidor no adscrit Àngel Rodríguez, la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre sobre les obres de la segona fase de reforma del front marítim del nucli antic. En el ple ordinari d'aquest dilluns, la regidora del PDeCAT, Montse Caldés, va anunciar, en nom del seu grup i dls republicans la intenció d'entrar la sol·licitud del ple al registre municipal, mentre que, després, el regidor popular, Joan Ball-llosera, s'hi va afegir.

L'oposició també reclama la convocatòria d'urgència d'una comissió especial per analitzar les obres i, també, vol que "s'escolti la veu de tothom".

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga (PSC), va lamentar la fixació que té l'oposició per aquest projecte i qualifica "d'inèdit" que ara plantegin l'aturada de les obres. "És un projecte que dinamitzarà ek nucli antic", va declarar Puga.