Una desena d'associacions i gremis del sector agroalimentari s'han adherit al 'Girona Excel·lent-Col·lectius', un nou espai de treball que afavoreix la creació de sinèrgies entre elles. El projecte s'ha presentat aquest dimarts i s'emmarca en l'objectiu de l'àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona per donar suport a projectes que contribueixen a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat del teixit productiu de comarques gironines. Les entitats que s'han unit a la iniciativa representen 23 sectors agroalimentaris (entre productors i elaboradors) i 877 empreses. La convocatòria per adherir-se al projecte es mantindrà oberta fins al 2019.

Donar suport al teixit empresarial local que treballa amb productes de qualitat per tal de potenciar-los i incentivar-ne el consum. Aquest és l'objectiu del nou espai 'Girona Excel·lent-Col·lectius', impulsat des de l'àrea de promoció econòmica de la Diputació i que ja compta amb una desena d'associacions i gremis.

Entres les entitats participants, hi ha el Consell Regulador de la DO Empordà-DOP Empordà, el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana; IGP Poma de Girona; Gremi de Flequers de les Comarques de Girona; Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques de Girona; DOP Fesol de Santa Pau; Associació de Productes del Ripollès; Confraria de Pescadors de Palamós i l' AECORK - Associació d'Empresaris Surers de Catalunya.

A la presentació de la iniciativa, la cap del servei de promoció econòmica de la Diputació, Helga Nuell ha remarcat que el projecte es crea amb la voluntat d´establir un espai de relació estable entre la Diputació i les entitats representatives dels diferents sectors agroalimentaris gironí; fomentar les activitats i la promoció dels sectors adherits mitjançant el segell de qualitat Girona Excel·lent; elaborar un mapa específic del sector agroalimentari del territori gironí, amb la posada en comú de les accions que es desenvolupen en aquesta matèria a les comarques de Girona així com donar suport a les empreses de les comarques gironines per a la prospecció de les seves necessitats.

Les associacions interessades a adherir-s'hi podran fer-ho fins al 2019 a través d'aquest enllaç. En poden formar part associacions i federacions de professionals del sector agroalimentari gironí, els consells reguladors de denominació d´origen protegida (DOP) i d'indicació geogràfica protegida (IGP) de la demarcació de Girona i altres entitats sense ànim de lucre vinculades a aquest àmbit.

Actualment, el sector agroalimentari (productors, transformadors i comerç al detall) compta amb 2.531 centres de cotització a la demarcació de Girona.