Josep Ferrés és bomber del parc de Bombers de la Generalitat de Figueres i Aurora Fontova és infermera de la unitat medicalitzada del SEM del servei d'Urgències de l'Hospital de Figueres. A part del vincle professional (es coneixen des que van compartir guàrdies a l'hospital, on ell, com ella, va treballar d'infermer abans de ser bomber) són molt bons amics. Aquesta afinitat els ha portat a emprendre un projecte comú, que no els va gens malament: els concursos de trauma.

Aquest 3 de maig, Josep Ferrés i Aurora Fontova representen Catalunya en la I Trobada Nacional de Trauma, a València, ja que formen la parella guanyadora del 1r Concurs de Trauma de Catalunya1r Concurs de Trauma de Catalunya, que es va celebrar a Blanes l'octubre passat.

Durant el campionat, els equips participants han de posar en pràctica els seus coneixements davant d'un escenari amb víctimes traumàtiques. Aquest tipus de concursos estan adreçats a equips formats per dues persones professionals dels àmbits del salvament, rescat o sanitari. A Blanes, per exemple, hi van participar parelles d'infermers i de tècnics d'emergències sanitàries, i Josep Ferrés i Aurora Fontova van ser els únics professionals d'àmbits diferents formant parella: un bomber i un sanitari.

No estan sols

No estan sols Els dos concursants figuerencs fa mesos que es preparen, que fan pràctiques i que assajen la simulació de situacions amb víctimes traumàtiques, gràcies al suport dels seus companys de feina, tant bombers com sanitaris.