Els assistents a la jornada monogràfica sobre programació, robòtica i impressió 3D aplicades a l'educació #PR3D2017 han tingut l'oportunitat, durant dos dies, a Figueres, d'agafar interessants idees aportades pels professionals que hi han intervingut. A part de les ponències teòriques a l'Auditori dels Caputxins, el programa ha inclòs activitats molt pràctiques, als tallers que s'han fet a l'Institut Cendrassos.

Organitzada per DIM, Espiral i Tramuntec, el 21 i el 22 d'abril, la jornada ha posat sobre la taula les experiències més rellevants d'aplicació de la programació i codificació en els diferents nivells, a més d'experiències reeixides de disseny, construcció i ús de robots didàctics i les possibilitats de l'ús de la impressió 3D a l'educació.

Robots amb finalitat d'educació social, impressions 3D per a una millora dels serveis mèdics, intel·ligència artificial per proporcionar beneficis saludables, realitat augmentada per estudiar als centres educatius continguts curriculars... són moltes les aportacions que han fet els ponents que han participat en un esdeveniment que ha rebut elogis de tothom que hi ha assistit.

31

Jornada de Programació, Robòtica i Impressió 3D a Figueres

Fede Luque, en representació de Tramuntec, ha donat les gràcies a l'equip de professors de tecnologia de l'Alt Empordà que han acompanyat l'organització perquè la jornada fos un èxit. L'opinió generalitzada de tots els assistents, la gran majoria professionals del món de l'educació, ha estat d'elogi per la quantitat d'informació que han pogut reunir per traslladar-la a les aules.

Entre els assistents, hi havia una representació de Donosti, encapçalats per la regidora de l'Ajuntament guipuscoà María Luisa García, la qual va parlar, en el torn de les autoritats, sobre la implicació de la seva administració en la innovació tecnològica. Cal dir que Donosti és seu, juntament amb Figueres, de l'organització d'aquesta jornada. També va parlar el responsable de l'Àrea de Tecnologia per a l'Aprenentatge i el Coneixement de la Generalitat, Jordi Vivancos.