El fet que la festa de l’1 de maig, aquest any, caigui en dilluns genera bones expectatives al sector hoteler i turístic de la comarca, ja que es visualitza un cap de setmana llarg, amb tres dies de durada. Aquesta previsió arriba poc després de la Setmana Santa d’enguany, que el gerent de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Carles Tubert, qualifica d’“històrica”, a causa del bon temps i del moviment del “turisme domèstic”, que és amb el que, ara, també es compta per a aquest pont de l’1 de maig. “Hi ha una percepció que la nostra societat té ganes de gaudir del lleure amb totes les activitats que s’organitzen, ja sigui a través del Vívid o de l’Ennatura’t, amb els seus productes complementaris”, argumenta Tubert.

Turisme francès

Les percepcions amb què treballen els professionals del sector hoteler altempordanès són “optimistes”, tot i que, també, ho condicionen a “si el temps ens acompanya”.

El sector hoteler de la comarca també destaca la recuperació del turisme francès, que havia davallat arran dels atemptats terroristes, que havien atemorit els ciutadans de l’altra banda de la frontera, que havien reduït els seus desplaçaments a la zona costanera de l’Alt Empordà.

Precisament, els ciutadans francesos són els principals clients de la majoria d’establiments hotelers de la comarca, durant tot l’any. “Aquesta recuperació ens fa ser optimistes”, argumenta Carles Tubert.