El Premi de Recerca Jove (PRJ) ha distingit a 88 estudiants de 3er i 4rt d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau superior i mitjà, que han elaborat 73 treballs d'investigació científica conjuntament amb el professorat. En aquesta llista de premiats, hi ha els noms de tres estudiants de centres de l'Alt Empordà: Laia Waffelaert Pascual, de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres; Paula Llanet Ferrer, de l'Institut Cap Norfeu de Roses, i Pau Ruiz Guix, de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres.

El guardó també s'ha concedit a onze centres d'ensenyament secundari de Catalunya, en reconeixement a la seva activitat en aquest àmbit. Entre aquests onze, destaca l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. La recerca que es premia és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica.

L'acte de lliurament de Premi de Recerca Jove s'ha celebrat aquest dissabte, 22 d'abril, i l'ha presidit el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. En el seu discurs, ha subratllat que "el futur de Catalunya com a país es construeix sobre el talent de joves com els que avui han estat guardonats per la seva recerca". Per a Baiget, el talent està basat en "el coneixement, la innovació i l'esperit emprenedor".

Els Premis de Recerca Jove, que convoca anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya, volen despertar vocacions científiques entre els joves estudiants del país. Aquest és un guardó que estimula que els alumnes s'apropin a la investigació de la mà dels professors dels centres on estudien i sempre fent valer els coneixements propis de la seva edat i formació.