La Comissió d'Urbanisme de Girona, reunida aquest dijous al Museu d'Arqueologhia d'Empúries, a l'Escala, ha aprovat definitivament el Pla especial del port del Port de la Selva. L´àmbit ocupa una superfície de gairebé 165.000 m2, dels quals 37.849 es troben a la part de terra i altres 126.963 m2, a l´aigua.

Els objectius del Pla són la zonificació i regulació dels usos admesos i la potenciació de la nàutica, entre d´altres. També aborda la dotació de serveis, la integració del port amb la ciutat, la millora de les connexions per a vianants i la implantació de mesures ambientals.

Pel que fa a la part de terra, es reorganitzaran els accessos al dic de recer; s´ordenarà la zona tècnica situada al moll Gross; s´urbanitzarà el moll d´en Balleu, i es reordenaran els edificis de restauració situats a la platja de l´Escar i al passeig Josep Vicenç Foix.

Per últim, la comissió també ha tombat el projecte per fer un hotel a Pont de Molins. S'havia de situat a la Farinera d'en Lluís, un edifici històric del segle XVII a tocar de l'N-II. Però com que es troba en zona inundable, Urbanisme n'ha suspès l'aprovació.

En aquesta mateixa comarca, la comissió sí que ha aprovat definitivament el projecte per construir un observatori astronòmic a Albanyà. I també ha donat llum verda del tot al pla especial del port del Port de la Selva.