s'ha presentat la 3a edició del mes de les activitats a la natura, Ennatura't, que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, a través del seu club de màrqueting Natura i Turisme Actiu i una cinquantena d'empreses d'activitats del territori persegueix sensibilitzar i despertar l'interès de ciutadans i visitants sobre els recursos i atractius naturals del territori gironí en la vessant turística i sostenible, just en un període del l'any de baixa densitat turística.

La presentació ha anat a càrrec de Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. La vicepresidenta ha manifestat «aquest any reduïm el nombre d'activitats amb la voluntat d'apostar per la qualitat per damunt de la quantitat i per potenciar la creació de productes combinats amb propostes excepcionals». Per aquest motiu es potencia la creació de productes combinats entre empreses associades al club de màrqueting Natura i Turisme Actiu per dinamitzar el sector i estimular la creació de nous productes turístics entre empreses de la demarcació.

Segons l'informe de l'Ennatura't 2016, encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l'edició anterior va oferir 140 activitats i promocions en les quals van participar 1.117 visitants i que van generar un impacte econòmic de 83.000 euros. El document recull que el 50 % dels usuaris procedia de les comarques gironines i, el 50 % restant, de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els visitants participaven a les activitats en família i amics; manifestaven un alt grau de satisfacció (9,01 sobre 10), i únicament el 8 % va pernoctar a la destinació.

Ennatura't 2017 ofereix un gran ventall d'activitats dirigides a famílies, amants de l'aventura, aficionats a la bicicleta, o a aquells que cerquen la natura per conèixer millor la història del territori. La campanya permet als visitants descobrir el territori d'una manera diferent amb activitats que van dels 3 € als 310 €, com a màxim.

Segons la tipologia, les propostes i les activitats que destaquen de l'Ennatura't 2017 són les següents:

Cicloturisme:

Una Ruta medieval en bicicleta que permet als usuaris descobrir ?a un ritme tranquil? els indrets i paratges protagonistes de la història medieval de l'Empòrdà.

Bike Natura, una ruta d'entre 4 i 5 hores que transcorre per pobles i monuments emblemàtics de les Gavarres; l'activitat permet al visitant gaudir de la cultura i unes vistes úniques.

Senderisme:

Camí de ronda i cata de ratafies en una barraca de pescadors, una altra manera de conèixer els racons més amagats dels camins de ronda que ressegueixen la Costa Brava i gaudir del tast d'una ratafia a la vora del mar.

L'activitat Senderisme i Caiacs: Costa Brava i camins de mar proposa una sortida combinada de senderisme i caiac per gaudir de l'Empordanet.

Nàutiques:

Sortida amb veler a la posta de sol, una proposta per navegar des de l'escala fins a la reserva natural de les illes Medes i el Montgrí.

Sortida amb embarcació de pesca artesanal, una manera molt directa i personal de conèixer l'experiència diària dels pescadors.

Descoberta de la natura:

Sortides en globus aerostàtic sobrevolant el triangle de Dalí, l'Empordà i la Garrotxa permeten descobrir de forma única la natura i els parcs naturals de Girona.

Nordic Walking al Montseny convida el visitant a descobrir la vessant més oriental del Montseny de la mà d'un guia i a descansar en l'entorn tranquil d'una casa rural.

A partir de l'1 de maig

A partir de l'1 de maig

El tret de sortida de l'Ennaturat 2017 serà l'1 de maig, a l'Estartit, amb una doble acció: l'#InstaEnnaturat, que agruparà els millors instagramers de la zona, i l'activitat d'Els Robinson, una sortida en vaixell que portarà els participants de l'Estartit a l'Escala per descobrir els penya-segats del parc del Montgrí, indret amb una geologia particular i bellesa excepcional.

Finalment, cal destacar que de les quaranta-sis activitats, catorze ofereixen la possibilitat de combinar les activitats amb l'allotjament. Una opció que és una de les novetats d'aquesta edició de l'Ennatura't. Precisament, la combinació d'activitat i allotjament serà el premi que rebrà el guanyador del concurs que el Patronat de Turisme organitza durant tot el mes de maig a Instagram. Per participar en el concurs cal que els usuaris de la xarxa social etiquetin les seves fotografies amb #InstaEnnaturat #InCostaBrava #InPyrenees.

Podeu consultar el programa d'Ennatura't aquí.