El president del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Ferran Roquer, el director de Banca d´Institucions de Caixabank, Carles Juanola, i el director de l'Area de Negoci Empordà 1 de Caixabank, Joan Miquel Pascual, han signat un conveni mitjançant el qual la Fundació Bancària "la Caixa" farà una aportació anual de 4.000 euros per a la promoció de l´ocupació juvenil a través del programa Okup´Alt que es desenvolupa anualment per part de la institució comarcal.

Des de la Fundació Bancària "la Caixa" es remarca que, entre els seus objectius, hi figura la realització d´acció benèfiques o socials pròpies o en col·laboració amb les institucions del país atenent les diferents necessitats de la societat amb l´objectiu de contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit el Consell Comarcal de l´Alt Empordà desplega el Protocol d´intervenció estratègica en polítiques de joventut que es divideix en diferents programes d´actuació, un dels quals és el programa de formació i ocupació juvenil on hi figura el projecte Okup´Alt que es troba plenament identificat amb els objectius de les accions socials de "la Caixa".

El projecte Okup´Alt 2017, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l'ocupació entre els joves de la comarca, és una proposta innovadora iniciada fa set anys i que que es coordina des de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa va adreçada als joves de l'Alt Empordà, d´entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d´oferir formació gratuïta en diversos oficis. En l´edició d´aquest any en concret, la formació s'ofereix a 35 joves i que realitzen el curs vinculat amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i perruqueria).

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació es realitzen pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 24 municipis de l'Alt Empordà, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions. La cloenda del curs tindrà lloc la setmana vinent.