El termini de preinscripció per als ensenyaments postobligatoris del curs 2017-2018 comença el proper 16 de maig, segons ha anunciat aquest dimarts el Departament d´Ensenyament. El Govern ha publicat avui el calendari i ha indicat que l´oferta inicial de places per a batxillerat, cicles formatius de formació professional de grau mitjà i de grau superior, cicles formatius d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà i de grau superior i programes de formació i inserció (PFI) es coneixerà el 12 de maig. Aquest any, com a novetat en els cicles formatius de formació professional de grau mitjà i de grau superior, el procés de preinscripció es fa en un únic període. En el cas dels cicles formatius de grau mitjà, hi ha dues fases d'admissió, la segona de les quals és exclusivament per a les sol·licituds que en el procés ordinari no hagin obtingut plaça i també per a les persones que, havent obtingut plaça, no s´hagin pogut matricular.

Així doncs, per a l'accés a qualsevol modalitat del batxillerat, el període de presentació de sol·licituds serà del 16 al 24 de maig de 2017; la publicació de l'oferta final, el 30 de juny de 2017; la publicació de la relació d'alumnes admesos i llista d'espera, el 3 de juliol de 2017; el període de matrícula ordinària, del 4 a l'11 de juliol de 2017, i el de matrícula extraordinària per als alumnes de batxillerat pendents de l'avaluació de setembre, del 6 al 8 de setembre. Per a l'accés als estudis de doble titulació de batxillerat i baccalauréat, es publicarà al web del Departament la relació de centres que l´ofereixen no més tard del 18 d'abril.

Pel que fa als cicles de grau mitjà, les sol·licituds es podran presentar del 16 al 24 de maig. El 19 de juny es publicarà la llista ordenada definitiva; el 30 de juny, l'oferta final, i el 3 de juliol, la relació d'alumnes admesos i llista d'espera. El període de matrícula ordinària per als alumnes preinscrits amb plaça assignada serà del 4 a l'11 de juliol; la publicació de centres i cicles formatius amb places vacant, el 4 de setembre, i la presentació de sol·licituds per a la segona fase d'admissió de participants en el procés de preinscripció, el 6 i 7 de setembre. La publicació de la llista d'admesos al centre es farà abans de la data d'inici del curs 2017-2018.

Les sol·licituds per als cicles formatius de grau superior de formació professional s´ha de presentar del 25 al 31 de maig de 2017. La llista ordenada definitiva es coneixerà el 3 de juliol, l'oferta final es publicarà l´11 de juliol i, el 12 de juliol, les llistes d'alumnes admesos i llistes d'espera. El període de matrícula per als alumnes admesos a la preinscripció anirà del 13 al 20 de juliol.

La presentació de sol·licituds per als cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà s´haurà de realitzar del 16 al 24 de maig. La llista ordenada definitiva es publicarà el 19 de juny; l´oferta final, el 30 de juny, i la relació d'alumnes admesos i llista d'espera, el 3 de juliol de 2017. El període de matrícula ordinària per als alumnes preinscrits amb plaça assignada serà del 4 a l'11 de juliol. Per als de grau superior, les sol·licituds s´hauran de formalitzar del 25 al 31 de maig. La llista ordenada definitiva es coneixerà el 3 de juliol; l'oferta final, l´11 de juliol, i les llistes d'alumnes admesos i llistes d'espera, el 12 de juliol. Els alumnes admesos s´hauran de matricular del 13 al 20 de juliol.

En relació als programes de formació i inserció, el període de presentació de sol·licituds serà del 15 al 26 de maig. Les entrevistes d'orientació i valoració de l'adequació del programa a la situació, als interessos, motivació i aptituds de l'alumne així com a la seva manca d'experiència laboral es duran a terme del 15 de maig al 5 de juny, segons la convocatòria individual feta pel centre. L'oferta final es farà pública 3 de juliol; la relació d'alumnes admesos, el 3 de juliol de 2017, i, finalment, el període de matrícula serà de l'1 al 8 de setembre.