El Patronat de la Mare de Déu necessita fer obres a la teulada de l’edifici del Santuari, però s’ha plantejat per a aquesta restauració de la coberta per fases, “segons la disponibilitat econòmiques del moment”, ha explicat l’arquitecte tècnic Josep M. Baburés, membre del Patronat a la revista que edita el Santuari, que es troba a cavall entre les comarques de la Garrotxa i l’Alt Empordà.

El projecte de renovació de tota la coberta té un pressupost d’execució material de 62.000 euros, al qual caldria afegir altres despeses que pugen al pressupost global de 75.000 euros. Per afrontar aquestes obres, el Patronat ha iniciat una campanya de recollida de fons per contribuir a sufragar les despeses de reforma de l’equipament del Bisbat.

Baburés fa una crida a col·laborar econòmicament en la renovació de la coberta del Santuari del Mont, ja que és “la protecció necessària per poder-lo mantenir amb bones condicions i continuar desenvolupant les seves funcions i serveis i continuar sent emblema i talaia del Bisbat de Girona”.

Estalvi energètic

La coberta del Santuari de la Mare de Déu del Mont ha sofert un desgast amb els anys que ha fet que actualment es trobi força deteriorada per teules trencades, mogudes a causa del vent, de les tempestes i també de les glaçades.

A causa del seu estat actual, cal renovar la coberta del Santuari del Mont i, també, aprofitar per col·locar-hi un aïllament tèrmic, “necessari per dotar l’edifici de més aprofitament energètic, fet que ens ajudarà a estalviar energia i, per tant, diners en calefacció i ens donarà un millor confort interior i menys impacte mediambiental”, reflexiona l’arquitecte tècnic i membre del Patronat per la ciutat d’Olot.