La ruta dels Premis FPdGi (Fundació Princesa de Girona) arriba a Figueres el 24 d'abril. El Teatre Museu-Dalí acollirà l'acte de proclamació de la categoria Entitat Internacional que reconeix la trajectòria d'entitats i organitzacions que treballen a favor dels joves en l'àmbit del desenvolupament professional i la innovació educativa.

El guardó -que substitueix el Premi Entitat que fins ara estava dedicat únicament a organismes nacionals- és l'únic col·lectiu que concedeix la Fundació.

L'acte començarà a les 15.00 hores amb la celebració d'una activitat paral·lela adreçada als joves d'entre 16 i 35 anys. Es tracta d'un taller creatiu que estarà dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer (fundador d'Imagine) i que desafiarà als participants a resoldre el repte emprenedor "subvenció, filantropia, crowdfunding: com fer viable el Tercer Sector?".

Durant 100 minuts, els participants competiran a contrarellotge per dissenyar idees creatives. Les inscripcions per participar en aquest taller creatiu ja estan obertes.

Un cop acabi el repte, el presentador Àngel Llàcer conduirà una tertúlia on intervindran Felipe Campos (Premi FPdGi Social 2013), Carmen García de Andrés de la Fundació Tomillo (Premi FPdGi Entitat 2016) i Héctor Colunga (Premi FPdGi Social 2015).

Després de la conversa serà el moment de conèixer el nom de l’organització guardonada amb el Premi Fundació Princesa de Girona Entitat. Per assistir a la tertúlia i a l'acte de proclamació del guardó, cal inscriure's aquí.

Els premis Fundació Princesa de Girona es lliuraran el 29 de juny en una cerimònia que presidiran SS.MM. Els Reis al Palau de Congressos de Girona. Els guardons, dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria innovadora i exemplar de joves d'entre 16 i 35 anys, així com la d'una entitat de la Unió Europea que treballi a favor dels joves.