Albanyà

Les primeres jornades "Conviure amb capacitats" reben més de 150 participants

Durant el cap de setmana, el càmping Bassegoda Park va recaptar 770 euros, que s'han lliurat a l'associació Kreamics

10.04.2017 | 18:02
El lliurament dels diners recaptats

Més de 150 persones han assistit a la primera edició de les jornades ´Conviure amb capacitats´, que s´ha celebrat dissabte i diumenge al càmping Bassegoda Park d´Albanyà, un complex de bungalous ubicat en un entorn magnífic, al bell mig del Parc d´Espais d´Interès Natural de l´Alta Garrotxa. Les diferents ponències, tallers i activitats que han tingut lloc durant el cap de setmana han posat de manifest que totes les persones són capaces de portar a terme allò que es proposen a la vida, malgrat pateixin algun tipus de discapacitat.

"Han sigut unes jornades de molta qualitat, tant per les ponències i tallers com per les experiències que s´han viscut durant dos dies", explica Esteve Guerra, gerent del Bassegoda Park, que afegeix que els assistents "han pogut interactuar amb gent que passa per situacions similars a les seves, han pogut compartir experiències". En aquest sentit, Guerra destaca que "tothom ha marxat encantat. La gent ha fet molts amics i hi ha hagut un gran sentiment de gratitud per part de tots els que han vingut a les jornades".

Els assistents han puntuat amb un 4,8, sobre 5, la valoració global de ´Conviure amb capacitats´, i amb un 4,5, també sobre 5, les ponències que han tingut lloc. El 100% de les persones que s´han acostat al Bassegoda Park aquest cap de setmana han assenyalat que repetiran presència en la segona edició. Durant el cap de setmana s´han recaptat 770€, que s´han destinat a l´Associació d´Afectats per Cremades de Catalunya, Kreamics. 620€ corresponen al 20% de la recaptació total en concepte d´allotjament al càmping, mentre que els 150€ restants provenen del dinar popular del Restaurant Agumas.

Mar Casas, ponent i una de les organitzadores de ´Conviure amb capacitats´, comenta que "han estat unes jornades realment intenses i profitoses. Hem pogut conèixer a fons la magnífica tasta que realitzen moltes entitats d´ajuda al (dis)capacitat, trencar tòpics i parlar clar, i també hem tingut l´oportunitat de conèixer persones amb unes històries de superació fantàstiques. S´ha creat un clima de germanor molt bonic des del primer moment. Esperem repetir l´experiència l´any vinent, i que n´hi hagi més i millor. Estic convençuda que això ha estat tan sols un inici".

´Conviure amb capacitats´ són unes jornades anuals, vertebrades a partir d´històries vitals de superació, per tractar les capacitats (que no discapacitats) de les persones, des d´una perspectiva constructiva i integradora. Durant tot el cap de setmana, el Bassegoda Park s´ha convertit en un punt de trobada per difondre l´esperit de superació i la capacitat de resiliència de l´ésser humà, a partir de casos concrets que han hagut d´afrontar diferents handicaps en les seves vides, i que han aconseguit superar-los amb escreix. L´objectiu ha estat el de donar cabuda a persones i entitats relacionades amb les mal anomenades discapacitats, per transmetre un missatge de naturalitat i positivisme a petits i grans.

El càmping ha acollit ponències, tallers, jocs i activitats de lleure orientades en un sentit integrador. Paral·lelament, s´ha habilitat un espai-mercat perquè les entitats i associacions assistents poguessin oferir els seus productes o serveis, així com difondre la seva tasca. Les entitats participants han estat Altem, Anna Vives, ATCAT, Catforall, El Dofí, Els contes de l´Ona, Fundació Itinerarium, Fundació Vicente Ferrer, Fundación Abracadabra, GERD, Kreamics, La Fageda, Make a Wish, Mifas, ONCE, Tots hi som i Tramuntanets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema