Més de 150 persones han assistit a la primera edició de les jornades ‘Conviure amb capacitats’, que s’ha celebrat dissabte i diumenge al càmping Bassegoda Park d’Albanyà, un complex de bungalous ubicat en un entorn magnífic, al bell mig del Parc d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa. Les diferents ponències, tallers i activitats que han tingut lloc durant el cap de setmana han posat de manifest que totes les persones són capaces de portar a terme allò que es proposen a la vida, malgrat pateixin algun tipus de discapacitat.

“Han sigut unes jornades de molta qualitat, tant per les ponències i tallers com per les experiències que s’han viscut durant dos dies”, explica Esteve Guerra, gerent del Bassegoda Park, que afegeix que els assistents “han pogut interactuar amb gent que passa per situacions similars a les seves, han pogut compartir experiències”. En aquest sentit, Guerra destaca que “tothom ha marxat encantat. La gent ha fet molts amics i hi ha hagut un gran sentiment de gratitud per part de tots els que han vingut a les jornades”.

Els assistents han puntuat amb un 4,8, sobre 5, la valoració global de ‘Conviure amb capacitats’, i amb un 4,5, també sobre 5, les ponències que han tingut lloc. El 100% de les persones que s’han acostat al Bassegoda Park aquest cap de setmana han assenyalat que repetiran presència en la segona edició. Durant el cap de setmana s’han recaptat 770€, que s’han destinat a l’Associació d’Afectats per Cremades de Catalunya, Kreamics. 620€ corresponen al 20% de la recaptació total en concepte d’allotjament al càmping, mentre que els 150€ restants provenen del dinar popular del Restaurant Agumas.

Mar Casas, ponent i una de les organitzadores de ‘Conviure amb capacitats’, comenta que “han estat unes jornades realment intenses i profitoses. Hem pogut conèixer a fons la magnífica tasta que realitzen moltes entitats d’ajuda al (dis)capacitat, trencar tòpics i parlar clar, i també hem tingut l’oportunitat de conèixer persones amb unes històries de superació fantàstiques. S’ha creat un clima de germanor molt bonic des del primer moment. Esperem repetir l’experiència l’any vinent, i que n’hi hagi més i millor. Estic convençuda que això ha estat tan sols un inici”.

‘Conviure amb capacitats’ són unes jornades anuals, vertebrades a partir d’històries vitals de superació, per tractar les capacitats (que no discapacitats) de les persones, des d’una perspectiva constructiva i integradora. Durant tot el cap de setmana, el Bassegoda Park s’ha convertit en un punt de trobada per difondre l’esperit de superació i la capacitat de resiliència de l’ésser humà, a partir de casos concrets que han hagut d’afrontar diferents handicaps en les seves vides, i que han aconseguit superar-los amb escreix. L’objectiu ha estat el de donar cabuda a persones i entitats relacionades amb les mal anomenades discapacitats, per transmetre un missatge de naturalitat i positivisme a petits i grans.

El càmping ha acollit ponències, tallers, jocs i activitats de lleure orientades en un sentit integrador. Paral·lelament, s’ha habilitat un espai-mercat perquè les entitats i associacions assistents poguessin oferir els seus productes o serveis, així com difondre la seva tasca. Les entitats participants han estat Altem, Anna Vives, ATCAT, Catforall, El Dofí, Els contes de l’Ona, Fundació Itinerarium, Fundació Vicente Ferrer, Fundación Abracadabra, GERD, Kreamics, La Fageda, Make a Wish, Mifas, ONCE, Tots hi som i Tramuntanets.