La Federació d´Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que la previsió d´ocupació de les vacances de Setmana Santa, a l'Alt Empordà, oscil·larà entre un 65 i 70 per cent. La Setmana Santa d´enguany a diferència de l´any anterior i, atès a que se celebra en unes dates posteriors, marca l´inici de la temporada dels establiments hotelers del litoral gironí.

En aquest sentit, la previsió d´ocupació hotelera del litoral gironí, oscil·la entre el 65% i el 70% a la comarca de l´Alt Empordà, entre el 80% i el 85% a la zona de la Costa Brava Sud i, el 85% i el 90% a la zona de la Costa Brava Centre.

Respecte a Girona ciutat i a les seves rodalies, la previsió d´ocupació es troba entre el 70% i el 75%, i a les comarques d´interior: del 50% i 55% a la Selva Interior i del 70% i 75% a la Garrotxa.

Pel que fa a les zones de muntanya, l´ocupació oscil·la entre el 60% i 65% a la Cerdanya i el 65% i el 70% al Ripollès.

La mitjana d´estades dels visitants que arribaran a tota la província de Girona, oscil·la entre 2 i 3 dies, no obstant, al litoral gironí la mitjana és una mica més alta, concretament entre 3 i 4 dies, i a la resta de comarques es compleix la mitjana total.

El dies que hi haurà una major entrada de clients seran el dijous 13 i el divendres 14 d´abril, per tant, es mostra que com cada any la Setmana Santa es redueix a 4 dies, tot i que a diferència dels anys anteriors la mitjana d´estada, sobretot pel que fa a les zones costaneres són estades completes dels 4 dies, quan en anys anteriors es reduïen a 2 o 3 dies.

El perfil del turista que hi haurà durant la Setmana Santa es caracteritzarà per un turisme familiar, majoritàriament català de la ciutat de Barcelona i rodalies, seguit de la resta de l´estat espanyol, com per exemple del País Basc. Pel que fa el visitant estranger, la majoria dels arribats seran francesos principalment, encara que també hi haurà presència d´alemanys i britànics.

El 39% dels visitants que arribaran a la província de Girona han contractat el seu viatge a través de touroperadors, respecte un 61% que l´han contractat de forma individual (per telèfon, internet, fax, etc.).

L´ocupació de la Setmana Santa d´enguany, a les zones costaneres serà millor que a l´any anterior, a les zones d´interior i Girona ciutat semblant, i pel que fa a la zona de muntanya es preveu que sigui una mica més baixa perquè com és normal i a causa del bon temps dels últims dies, la temporada d´esquí pràcticament ha finalitzat.