El relat titulat El botó de la imaginació de Max Bogerd Mas, alumne de 6è de l'Escola Empúries de l'Escala, i el text S'intenta reduir el nombre d'excrements al carrer, d'Èlia Torrent Ragolta, alumna de 3r d'ESO de l'Institut Cendrassos de Figueres, han estat els guanyadors del Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació. L'auditori del Convent dels Caputxins de Figueres ha acollit aquest dimecres, 5 d'abril, la cerimònia d'entrega d'aquests guardons, que tenen com a objectiu fomentar i promoure el gust per l'escriptura creativa a les aules de primària i de secundària.

En la mateixa convocatòria, l'alumne de l'Escola Ruiz Amado de Castelló d'Empúries Marc Sayol Sánchez i l'estudiant de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres Bruna Grávalos han rebut el segon premi cadascun en la seva categoria. El tercer premi ha estat per a Gabriela Valldaura Campdepadrós, alumna de les Escolàpies de Figueres i per a Paula Jiménez de l'Institut Olivar Gran de Figueres.

El Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació va ser concebut pel Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà com una aposta important per la qualitat del sistema educatiu, amb l'objectiu d'estimular les ganes d'escriure tant a l'alumnat de primària com a secundària (el concurs està adreçat a nens i nenes de 6è de les escoles de Primària i de 3r d'ESO dels instituts de secundària de la comarca de l'Alt Empordà).

Es concedeixen tres premis econòmics gràcies a la col·laboració de Llibres Text, dotats de 200, 100 i 75 euros, respectivament, a bescanviar per material escolar, a més de lots de llibres gràcies a la col·laboració de l'editorial Barcanova. La convocatòria literària també compta amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres i la xarxa de biblioteques de l'Alt Empordà BibliotecAE.

En aquesta edició (la sisena per a Primària i la tercera per a Secundària) han participat en la redacció de textos 53 alumnes de 35 escoles i 66 estudiants de 12 instituts de tota la comarca.

Dos accèssits per categoria

Dos accèssits per categoria

A part dels tres premis per categoria, també es concedeixen dos accèssits. Han estat per a Daniela Fernández Alzuta, de l'Escola Joan Reglà de Bàscara, i Joana Portas Busquets, de l'Escola Salvador Dalí de Figueres, pel que fa a 6è de Primària. I també han rebut accèssits Bernat Coderch Sendrós, de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Jana Morón Roca, de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres, quant a 3r d'ESO.

El reconeixement del jurat

El reconeixement del jurat

A més a més, el jurat ha volgut fer un reconeixement especial als treballs de quatre finalistes de la categoria de 6è de primària i quatre de la categoria de 3r d'ESO: Ona Castellà Nicolau, de l'Escola Martí Inglès, de Palau-saverdera; Natàlia Martínez González, de l'Escola Narcís Monturiol, de Roses; Marc Fernández Soler, de l'Escola de Ventalló, i Andrea Reñón Martínez, de l'Escola Les Mèlies, de Vilafant, tots ells de 6è de Primària. I, en la categoria d'ESO, Sheng Ye, de l'Institut Illa de Rodes, de Roses; Xanthin Quidet, de l'Institut El Pedró, de l'Escala; Carlos Martín Naves, de l'Institut Alexandre Deulofeu, de Figueres, i Clàudia Cortada del Valle, de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres.

La cerimònia de lliurament de premis ha reunit a l'auditori dels Caputxins representants de l'àmbit docent, alumnes i famílies. A la taula d'autoritats, han parlat el coordinador del Servei Educatiu de l'Alt Empordà del Departament d'Ensenyament, Josep Maria Mora; la regidora de l'Ajuntament de Figueres Dolors Pujol; la consellera comarcal d'Ensenyament i alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, Carles Ayats.

Jordi Casals, "Literatura pop: llibres, còmics i rock and roll"

Jordi Casals, "Literatura pop: llibres, còmics i rock and roll"

En l'acte, ja és habitual comptar amb la presència d'un ponent vinculat al món de les lletres i també al periodisme o la docència per fer una conferència a l'entorn de la seva experiència amb l'escriptura. En aquesta ocasió, el ponent ha estat Jordi Casals, professor de Llengua i Literatura Castellana de l'Institut Cap Norfeu de Roses, a més d'escriptor i músic. Té dos llibres publicats: "Muerte por Funky" i "Telecaster Circus". I, en l'àmbit musical, ha format part de bandes com Soul Taja o Komando Moriles.