La responsable de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, la regidora Anna Jorquera, segueix de prop les obres de construcció de l'Escola Montserrat Vayreda i, de moment, s'estan complint tots els terminis, tal com explica en aquesta entrevista. Aquesta previsió fa pensar que la gran novetat del curs vinent a Roses serà l'esperada estrena d'aquest nou equipament escolar.

En ple període de preinscripcions escolars, la regidora Anna Jorquera parla sobre com es presenta el curs 2017-2018 als centres educatius del municipi.

Quin és l'escenari escolar per al curs vinent a Roses?

Es presenta un curs escolar amb una novetat important, com és l'estrena de la nova escola; amb projecte de centre molt engrescador; amb els nous premis a l'excel·lència per als alumnes amb les millors notes de l'ESO i amb la posada en marxa del nou pla educatiu d'entorn, que ja estem treballant per iniciar-lo aquest mateix curs.

Els premis a l'excel·lència a alumnes d'ESO com s'han plantejat?

Els premis a l'excel·lència es donaran a final de curs, en haver acabat el 4t d'ESO, per a alumnes dels centres d'educació secundària. Es farà entrega d'una dotació econòmica i hi haurà un premiat per centre.

El pròxim curs, s'ofereix el mateix nombre de places a infantil, primària i secundària que aquest curs?

Sí, s'ofereixen les mateixes places. Es manté la mateixa estructura de línies respecte al curs actual, ja que el canvi substàncial ja es va dur a terme l'any passat en vista a aquest curs, quan es va procedir a la retirada d'una línia a P3 a l'Escola Els Grecs. Aquesta mesura va ser una conseqüència dels pocs naixements esdevinguts els anys 2013, 2014 i 2015.

Tenint en compte que la davallada de naixements és de tres anys consecutius, s'aplica la mesura aquest pròxim curs?

És una decisió que no és de competència municipal, però sí que el Departament d'Ensenyament ens va reunir juntament amb els directors dels centres i ens van comunicar que seria rotatiu des del curs passat i els dos cursos següents.

Què li sembla que es programin jornades de portes obertes als centres educatius?

És important que cada centre programi diferents dies per a les jornades de portes obertes, perquè els pares i les mares interessats puguin assistir i visitar les instal·lacions, així com escoltar els projectes educatius per part de les direccions. A part del calendari de portes obertes, també es poden concertar visites individuals amb els centres.

Comentava al principi de l'entrevista que una de les novetats del pròxim curs és l'estrena de l'Escola Montserrat Vayreda. En quina fase es troba la construcció ara mateix?

L'edifici nou de l'Escola Montserrat Vayreda es troba en plena construcció. Cada tres mesos es realitza un visita d'obres, que ens permet valorar l'evolució. Tècnicament, es considera que els tempos són correctes. Confiem que es compleixin i que puguem estrenar l'escola tal qual està previst per al curs vinent. La nova escola tindrà un equipament molt maco, modern i funcional.