El ple de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries d'aquest dijous va aprovar el conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per la creació d’una Oficina Municipal d’Escolarització (OME).

L’OME es posarà en marxa properament i tindrà per objectiu facilitar a les famílies tota la informació sobre els centres educatius del municipi. També serà l’encarregada de lliurar i recollir els fulls de preinscripció fora del període formal de preinscripció escolar. D’aquesta manera, quan una família vulgui preinscriure per primera vegada el seu fill a un dels centres de primària o secundària del municipi, podrà anar a l’Ajuntament a fer el tràmit.

La regidora d’Ensenyament, Anna Massot, opina que “Actualment ja es rep des del departament d’ensenyament de l’ajuntament a aquestes famílies, però fins ara, una vegada se’ls hi donava la informació de l’oferta formativa i els centres del municipi, no es podia fer res més i les famílies havien d’anar a algun centre per continuar el tràmit. D’aquesta manera es pot donar el cas que el centre on la família s’ha adreçat no tingui plaça i hagi d’anar passant per diferents centres amb els inconvenients que això suposa. Aquest va ser el motiu principal que ens va portar a sol·licitar el servei al Departament d’Ensenyament, per facilitar aquest tràmit a les famílies i fer-lo el més còmode possible.”

L’OME té també altres funcions, com la creació d’una Taula mixta de Planificació en la qual la Generalitat i l’Ajuntament analitzaran les necessitats educatives del municipi i elaboraran propostes per atendre aquestes necessitats.

L’Oficina Municipal d’Escolarització estarà ubicada als Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament.