La liquidació de l'exercici del 2016 de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, que se sotmetrà a aprovació del plenari municipal d'aquest dijous, reflecteix "la bona salut de la situació econòmica i financera municipal", segons ha explicat l'equip de govern. A partir d'aquesta liquidació, s'ha generat un romanent de tresoreria i superàvit de 8.218.159,39 €. L´ajuntament castelloní paga les factures a proveïdors a 26,13 dies.

Per quart any consecutiu, sense haver augmentat la pressió fiscal, han augmentat els ingressos tributaris a conseqüència de la bona gestió dels Serveis Municipals de Recaptació. S´ha de tenir present, a més, per aquest exercici 2017, que, entre altres mesures, s´han establert bonificacions d´IBI i la possibilitat de fraccionament dels tributs sense interessos.

També constaten una evolució positiva de l´endeutament, que ha anat disminuint progressivament els darrers anys. Actualment, està al 53´95%, dels ingressos corrents liquidats del 2016. Part del superàvit es destinarà a reduir encara més l´endeutament, per sota del 50%.

Amb el superàvit, es podran afrontar noves inversions, que s´intentarà que siguin financerament sostenibles i tinguin accent social. "Està previst augmentar el capítol d´inversions aquest 2017 aproximadament en 1.000.000 €, essent finalment el volum d´inversions previstes aquest exercici de uns 6.300.000 €, una vegada ja incorporats els romanents d´exercicis anteriors", conclou l'equip de govern.