En relació al conflicte plantejat pels treballadors de l'entitat Suara Cooperativa, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha fet públics diversos aclariments:

L'entitat Suara Cooperativa és la contractista del servei d'ajuda a domicili que presta el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. A partir del mes d'abril es procedirà al canvi d'adjudicatari, circumstància que implica la subrogació dels contractes de tots els treballadors d'una empresa a l'altra. Aquest fet suposa garantir el manteniment de les seves condicions laborals actuals.

El conflicte plantejat en les darreres setmanes pels treballadors de Suara Cooperativa afecta exclusivament l'entitat contractista i, en el seu cas, la nova adjudicatària, ja que el Consell Comarcal s'ha limitat a elaborar un plec de clàusules públic i realitzar la prova selectiva corresponent. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà exigeix als seus contractistes el compliment de la normativa laboral i de seguretat social.

La reunió mantinguda aquest dilluns, a la seu del Consell Comarcal, amb la presència dels representants de l'entitat cooperativa, dels treballadors i dels sindicats, responia a la bona voluntat de la nostra institució i amb la intenció de fer de mitjancers en el conflicte.

El Consell reitera que, en cap cas, "no està a la nostra mà resoldre una qüestió laboral que han de solucionar empresa i treballadors o, en el seu cas, els tribunals corresponents".