La Generalitat ha presentat aquest dijous l'oferta de camps de treball per l'estiu a les comarques gironines. En total, s'oferiran 11 projectes amb capacitat per a 232 joves. D'aquests, vuit seran per a nois i noies catalans d'entre 14 i 17 anys i els tres restants s'obriran a joves majors d'edat d'arreu del món. Com a novetat, s'hi ha incorporat una nova temàtica 'Descobrint la biodiversitat del Pirineu Gironí', dedicada a tasques de recuperació del nou espai protegit de les capçaleres dels rius Ter i Freser. D'altra banda, es mantindrà el camp de treball internacional del Castell de Montsoriu d'Arbúcies (Selva), que enguany celebra 25 anys. La coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas, ha fet públic el programa i ha anunciat que les inscripcions s'obriran el proper 10 d'abril. Les quotes de participació se situaran entre els 110 i els 193 euros, depenent de la modalitat.

Els Aiguamolls de l'Empordà a Palau-saverdera; l'Estany Natura de Banyoles; els Camins de l'exili de Tortellà; l'illa de Portlligat de Cadaqués o els rius de l'Alta Garrotxa entre la Vall de Bac, Oix i Beget són alguns dels onze camps de treball en els qual aquest estiu podran participar més de 230 joves de Catalunya. També n'hi haurà un dedicat a la conservació de la natura a la Plana de la Selva al terme de Riudarenes, un al castell d'Esponellà i un altre per descobrir la biodiversitat del Pirineu gironí a Setcases.

En l'àmbit internacional, la Direcció General de Joventut ha programat tres camps. Un d'ells serà el nou que s'ha creat a Arbúcies. Els altres dos se centraran a Salt i al castell de Sant Iscle de Vidreres.

Més d'un miler de places a tot Catalunya

A tot Catalunya hi haurà 54 camps, amb un total de 1.152 places. Respecte a l'any passat, hi ha 3 camps i 45 places més en camps catalans per a menors d'edat. Dels 54 camps, 38 són per a joves catalans, 2 són d'intercanvi amb altres comunitats autònomes i 14 són oberts a participants internacionals.

La Direcció General de Joventut organitza els camps de treball a Catalunya a través de diferents associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat dels ajuntaments i del territori. La majoria d’aquests camps van dirigits a joves catalans d’entre 14 i 29 anys però n'hi ha alguns oberts a la participació de joves provinents d'altres llocs de l'Estat i d’arreu del món.

Projectes de comunitat

Els camps són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat. Consten d'una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d'intercanvi cultural.

El període d'inscripcions per a poder participar-hi s'obrirà el proper 10 d'abril a uns preus que oscil·len entre els 110 i els 193 euros, en funció de la modalitat escollida.