L'Ajuntament de Figueres ha aprovat en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric de Figueres la convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació i restauració de façanes i la millora de l'accessibilitat dels habitatges.

Els ajuts per a rehabilitació de façanes suposen entre un 30% i un 45% del cost total de les obres, segons la categoria de l'immoble i s'hi destinaran 130.000?€.

Les subvencions per a instal·lacions d'ascensors amb una dotació total de 100.000?€ són d'un 40% del cost total de les obres, amb un import màxim de 6.000 € per habitatge; per a plataformes elevadores aptes per a persones, d'un 40%, amb un màxim de 4.000 € per habitatge; per a muntacàrregues no aptes per a persones, d'un 60%, amb un màxim de 2.000 € per habitatge, i per als remuntadors d'escales, d'un 60%, amb un màxim de 2.000 € per habitatge.

El termini per a la presentació de sol·licituds comença avui, 22 de març, i finalitzarà l’ 1 de juny, aquestes subvencions es concedeixen mitjançant el sistema de concurs amb una subvenció per immoble. La petició, la poden fer els propietaris o la comunitat de veïns, i ha d'anar acompanyada d'una memòria que descrigui les problemàtiques a resoldre i els treballs que es pretenen realitzar.

La recuperació del Pla del Centre Històric iniciat l’any 2008, suposarà una inversió de 6.092.289,75 € fins a l'any 2018

Per a més informació els interessats poden adreçar-se a l’Oficina del Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric (Carreró dels Caputxins s/n).