L'equip de Goven del PDeCAT de Figueres negocia amb diferents grups municipals per intentar consensuar acords que permetin aprovar el pressupost municipal d'aquest ­exercici i evitar així la pròrroga de l'anterior. El grup de l'alcaldessa Marta Felip està transaccionant partides amb grups que han mostrat la seva predisposició a pactar-les, com Ciutadans o el Partit Popular. A mitjans de la setmana passada, també hi va haver una llarga trobada entre el PDeCAT i ERC per mirar de trobar punts de confluència. El segon tinent d'alcalde i portaveu del Partit Demòcrata, Jordi Masquef, explica que la intenció del govern "és parlar amb tots els grups" amb la previsió "de poder portar el pressupost a un ple extraordinari que podria tenir lloc el 29 de març".

Inicialment, l'alcaldessa, Marta Felip, ha presentat una proposta que preveu una partida de 21 milions d'euros per als serveis urbans i 16 MEUR per als serveis a les persones, amb una rebaixa del 4% per al capítol del funcionament estructural de l'Ajuntament i una disminució de 200.000 euros en serveis socials. Les inversions previstes són de 6 MEUR amb el projecte constructiu del nou pavelló i les inversions inicials tècniques per a l'escola Carme ­Guasch i el Museu del Circ.

Marta Felip (PDeCAT) governa amb una minoria de cinc regidors en un plenari de vint-i-un. Per aprovar el pressupost necessita sumar una majoria de vots suficient per evitar que li sigui tombada la seva proposta pressupostària. Damunt la taula també hi ha la possibilitat que l'alcaldessa de Figueres se someti a una moció de confiança. Mentrestant, el fins fa poc tinent d'alcalde i portaveu socialista, Pere Casellas, ja va avisar dies enrere, en una entrevista publicada pel Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, que "no s'ha de descartar una moció de censura" si la governabilitat de la ciutat no avança.