Diputació de Girona

La Diputació destinarà 3,5 milions als municipis gironins amb el PUOSC

Una vintena de municipis altempordanesos es beneficiaran dels ajuts aprovats en el ple d'aquest dimarts

21.03.2017 | 16:28

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts destinar 3.552.665,68 euros a setanta municipis gironins, una vintena dels quals són altempordanesos, per a l´execució de setanta-vuit actuacions. Aquesta quantitat correspon a la cinquena i darrera aportació que l´ens supramunicipal fa als ajuntaments gironins mitjançant el Programa Específic de la Diputació per al PUOSC (Pla Únic d´Obres i Serveis) 2013-2017 i que al llarg d´aquest cinc anys ha ascendit a 15.787.725,86 euros. Els ajuntaments poden utilitzar l´ajut per finançar la construcció, la reparació o la millora d´edificis, cementiris i camins municipals. La mesura ha estat aprovada amb el suport de CIU, ERC, PSC, IdS i l´abstenció de la CUP.

Previsió de 215.000 euros per a habitatges destinats a polítiques socials

El Ple avui també ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics, les bases reguladores de les subvencions que la Diputació destinarà als ajuntaments en matèria d´inversions en habitatges destinats a polítiques socials. Aquesta línia d´ajut, que inclou una previsió pressupostària de 215.000 euros per al 2017, s´emmarca en la voluntat de la Diputació de fomentar les inversions municipals en els habitatges destinats a polítiques socials.


250.000 euros per a les biblioteques municipals

Durant la sessió plenària d´avui també s´han aprovat per unanimitat les bases específiques i la convocatòria de subvencions destinades a les biblioteques públiques de la demarcació amb un pressupost de 250.000 euros per a aquest 2017. Aquesta línia d´ajuts, que la Diputació tramita des del Servei de Biblioteques, s´oferirà als ajuntaments gironins perquè presentin les seves propostes de construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de les biblioteques dels seus municipis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema