El taller participatiu que ha de prioritzar les propostes presentades al procés de pressupostos participatius de l'Ajuntament de l'Escala se celebrarà el dia 27 de març, obert a tots els ciutadans majors de 16 anys que desitgin participar-hi. El web ja ha estat actualitzat amb les 176 propostes presentades.

D'aquestes un 60% complien amb les bases del procés i o bé seran debatudes en el taller participatiu o bé ja han estat assumides per l'Ajuntament perquè ja les tenia pressupostades, ja s'hi estava actuant o es faran igualment perquè ja estaven en estudi o previstes.

Entre les propostes n'hi ha de referents a la millora de carrers i d'accessibilitat, millora o creació de zones de jocs infantils, espais de pipi-can o parcs per a gossos, dotar de graderies retràctils la Sala Polivalent o fer pistes esportives, entre d'altres.

La comissió tècnica encarregada de la validació de les propostes rebudes n'ha descartat un total de 68. La raó s'explica a cadascuna d'elles, però en termes generals, un 31% ha estat pel fet de no correspondre al capítol d'inversions, un 30% per no ser compatibles amb la normativa vigent i/o no ser de competència estrictament municipal, un 21% per superar els 100.000 euros de límit i el 18% restant, per altres motius, fonamentalment perquè requereix el pagament de contribucions especials o per manca de concreció de la proposta.

També hi ha diverses propostes referents a vials estratègics del municipi (camí Ample, Ave Maria, carrer de Gràcia...) que, tot i que superen els 100.000 euros i, per tant, haurien de ser descartades, l'Ajuntament ha decidit que s'aprofiti el taller participatiu per tal de marcar prioritats de cara al futur sobre a quins d'ells caldria actuar en primer lloc.

El taller participatiu es farà al CER, el dia 27 de març, a les 19.30h. S'ha seleccionat un dilluns pel fet que és el dia que bona part dels establiments comercials tanquen a la tarda i facilitar d'aquesta manera la participació.

Les propostes prioritzades pel taller passaran a la darrera fase del procés, que serà una votació que està prevista per al mes de maig.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha destacat que "l'elevat nombre de propostes rebudes ha fet que s'allargués una mica més del previst la fase d'anàlisi prèvia al taller, però demostra la implicació de la ciutadania en els interessos comuns com a municipi i és una cosa que s'ha d'agrair i que és molt positiva".

A través d'aquest procés de pressupostos participatius els veïns decidiran inversions per valor de 400.000 euros aquest 2017.