El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presidit aquest divendres, 17 de març, a Roses, l'acte d'homenatge en memòria del Mosso d'Esquadra Santos Santamaria assassinat per ETA el 17 de març de l'any 2001.

El conseller ha expressat el seu record a totes les víctimes del terrorisme i ha destacat que "més que homenatges cal fer record de les víctimes".

Jané s'ha referit al dia de l'atemptat d’ETA a Roses i ha explicat que "aquell dia hi havia una amenaça terrorista i Santos Santamaría va ser-ne una víctima". "Avui li fem aquest record 16 anys després, en el mateix lloc on el van assassinar", ha afegit.

El titular d'Interior ha llençat un missatge clar, "No hi ha res que justifiqui la violència contra ningú -ha dit- i ens trobaran a tots units defensant una societat convivencial i plural que avanci des de la pau, mai des del terror i la força, ni la vulneració de les llibertats".

El tribut a Santos Santamaría s'ha fet davant del monument que recorda el crim terrorista. Hi han assistit familiars, encapçalats pel pare del mosso, i autoritats polítiques i policials, a més d'amics de l'agent.

El conseller també ha fet referencia al monòlit que es va inaugurar l'octubre de l'any passat al Complex Central dels Mossos d'Esquadra en homenatge a tots els Mossos d'Esquadra morts en acte de servei.