Figueres viurà un malson circulatori, a partir d'aquest dilluns, a causa de les obres d'urbanització del giratori de la plaça del Sol. Durant un mes, la circulació de vehicles estarà restringida parcialment en els dos sentits de la marxa en el tronc central de l'avinguda Salvador Dalí en la connexió amb el carrer Empordà per pemetre l'acabament de la nova pavimentació dels vials que donen al costat del carrer Lasauca.

Els treballs han obligat l'Ajuntament a programar un llistat d'itineraris alternatius. Les restriccions afecten de ple els dos sentits de la marxa del tram urbà de la N-IIa i l'entrada i la sortida de Figueres pel carrer Empordà per la N-260.

Els treballs els està executant l'empresa adjudicatària del projecte que finança el Ministeri de Foment. Un cop estiguin acabats, és previst que la N-IIa passi a ser de titularitat municipal.

L'Ajuntament ha confirmat aquest canvi provisional de circulació, aquest divendres al migdia. Segons la informació faciliada pel consistori, el carrer Empordà restarà tallat al trànsit rodat des del carrer Joan Subias (Casal de la Gent Gran) fins a l´avinguda Salvador Dalí.

La circulació a l´avinguda Salvador Dalí es redueix a un sol carril per sentit garantint sempre el trànsit en direcció Girona i França.

El pas per l´avinguda Salvador Dalí des d´Olot direcció centre i des del centre de la ciutat direcció Olot queda restringit, i el pas alternatiu es podrà realitzar pel vial del Passeig Nou i per González de Soto, en el cas de la circulació en direcció Olot, i des d´Olot direcció centre, el pas alternatiu es podrà realitzar per via Emporitana i pel carrer Joan Subias.

L´accés dels veïns i als guals de vehicles es garantirà en tot moment i s´habilitarà un itinerari de vianants a tocar de la façana de la Biblioteca i de la vorera nord del c/ Mestre Falla, així com els passos de vianants semaforitzats necessaris per creuar l´Av. Salvador Dalí.

Des de l´Àrea de Mobilitat de l´Ajuntament de Figueres s´han valorat i planificat totes les opcions de desviaments, i s´ha assegurat amb Fomento que aquesta segona fase estigui finalitzada abans de les Fires i Festes de la Santa Creu.