Faltaven pocs minuts per a les 10 de la nit d'aquest dimecres, 15 de març, quan els fanals de diversos sectors de Figueres es van fondre i a les llars de 2.000 abonats els llums es van apagar. L'avaria elèctrica d'Endesa va agafar per sorpresa famílies a l'hora de sopar, altres preparats per veure l'APM? a TV3, infants enmig de l'hora del conte d'abans de dormir, i encara alguns seguint els últims minuts del partit de Champions entre l'Atlètic de Madrid i el Bayer Leverkusen.

La Guàrdia Urbana, a través del seu compte de Twitter, va informar puntualment de la incidència i aquest matí ja ha notificat que l'origen de l'avaria es trobava als carrers Sant Antoni i Méndez Núñez.

Les reaccions veïnals no es van fer esperar. Els missatges de WhatsApp se succeïen amb aquesta pregunta: "Teniu llum?". Altres van utilitzar les xarxes socials per sortir de dubtes:

Fins i tot la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va estar alerta de la situació i de matinada llançava aquest missatge a Twitter:

La Guàrdia Urbana de Figueres va intensificar la vigilància policial a la ciutat mentre va durar l'avaria. La situació ha quedat normalitzada i aquest matí tothom torna a tenir llum

En pocs dies, és la segona incidència elèctrica d'Endesa que es produeix a Figueres. El 4 de març passat, en plena tarda d'un dissabte d'activitat comercial, una altra avaria va causar perjudicis a botigues, restaurants i famílies del centre de la ciutat.