El Departament de Treball, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha aconseguit contractar 4 persones majors de 55 anys i aturats de llarga durada, durant 12 mesos. Dues d’aquestes persones faran tasques d’agents cívics i les altres dues faran tasques de jardineria per tal de millorar els espais verds del municipi.

Els darrers quatre anys hi ha hagut plans ocupacionals, però des de l’Ajuntament només s’havien aconseguit contractacions de dues persones per a 6 mesos. Aquest any s’ha aconseguit contractar 4 persones durant 12 mesos, i d’aquesta manera s’han pogut diversificar les tasques a desenvolupar.

L’Ajuntament té una experiència dilatada en la contractació d’agents cívics mitjançant aquests plans ocupacionals, ja que n’hem tingut anteriorment durant 4 campanyes de 6 mesos, i per la bona experiència obtinguda en relació a les tasques que desenvolupen s’han tornat a contractar per quart any consecutiu, i aquesta vegada per un any sencer.

Aquest any a més, a diferència dels anteriors, s’han contractat dos jardiners amb la intenció de millorar els espais públics del municipi, posant especial atenció en la millora dels espais verds d’Empuriabrava.

Es valora molt positivament el fet d’haver pogut augmentar tant pel que fa al nombre de persones contractades com pel nombre de mesos amb els quals es pot comptar amb aquestes quatre persones, doncs el municipi surt beneficiat amb el reforç de dos serveis molt necessaris. D’altra banda, per les condicions de la subvenció del Programa Treball i Formació, també cal valorar la funció social del programa, doncs permet donar feina a persones en situació d’atur de llarga durada i amb baixa ocupabilitat. El programa de Treball i Formació integra accions formatives i experiència laboral per afavorir la inserció laboral de les persones contractades una vegada finalitza el programa.