L'empresa pública de la Generalitat, Infraestructures.cat, ha tret a licitació les obres de rehabilitació, adequació i millora del parc de Bombers de Figueres. Els treballs, valorats en 1.119.111,26 euros, tenen un termini d'execució d'11 mesos i posaran fil a l'agulla a la resolució de les deficiències que pateix des de fa anys l'equipament.

L'anunci ha arribat dos dies abans de la celebració aquest divendres de l'acte de lliurament de les medalles d'honor del cos de Bombers de la Generalitat, que encapçalarà el president, Carles Puigdemont.

Precisament i com protesta prèvia, el cos ha organitzat un esmorzar a les instal·lacions on ha convidat les autoritats per denunciar les pèssimes condicions en les quals treballen. A més, han organitzat un acte a les portes del Teatre Jardí, on es fa l'homenatge.

Fa anys que el cos de Bombers de Figueres reclama un equipament digne. Primer s'havia previst la construcció d'un nou parc però la crisi va frenar les aspiracions i el Govern va anunciar una reforma integral, que semblava no arribar mai.

Aquest dimarts, però, Infraestructes.cat, ha posat a licitació el contracte de rehabilitació. Tal com avança aquest dijous 'Diari de Girona', l'actuació preveu millorar les actuals instal·lacions però també una petita ampliació per a dotar-les de nous espais.

En concret, les obres preveuen crear una nova zona annexa a la cotxera amb un nou gimnàs, taller, magatzem, sales de neteja i assecat d'equips així com una sala d'emmagatzematge. També es renovarà la coberta de la cotxera, es repararà el paviment, s'ampliaran els banys i vestidors i s'implementarà un vestidor femení, una de les demandes del cos.

Les obres també preveuen fer uns banys adaptats a la planta baixa, remodelar la cuina i el menjador i reformar i ampliar la sala de control, entre d'altres.Esmorzar i protesta

Esmorzar i protestaEl pas endavant arribar just abans de la celebració de l'acte d'homenatge al cos, que se celebrarà aquest divendres a Figueres i on els efectius tenen previst protestar. De fet, la setmana passada van convidar oficialment al president, Carles Puigdemont, el conseller d'Interior, Jordi Jané, i a diverses autoritats com el director general dels Bombers, Juli Gendrau i el director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta, entre d'altres.

De moment i segons han explicat, tenen confirmada l'assistència de Gendrau, Ballesta, l'alcaldessa de Figueres i els portaveus dels grups municipals.

Posteriorment, tenen previst desplaçar-se fins al Teatre El Jardí on se celebrarà l'acte oficial per intentar parlar amb Puigdemont. També tenen preparada una "sorpresa", que de moment no han volgut desvetllar.