Aquest dimarts es va celebrar la Comissió Informativa precedent al Ple municipal extraordinari sobre l´aprovació dels Pressupostos de l'Ajuntament de Llançà. El grup municipal d'ERC, fins fa poc en el govern, va explicat que la trobada "va tenir una durada d´escassos minuts, els necessaris per a que l´actual regidor d´hisenda i "coordinador institucional", Francesc Guisset, anunciés als regidors del grup municipal d´ERC que les seves al·legacions no havien estat admeses a tràmit per incomplir l´article 170.2 de la llei reguladora d´hisendes locals, i acusant-los d´oportunisme políti"c.

El portaveu del grup municipal d´ERC i anterior alcalde de Llançà, Guillem Cusí, va manifestar posteriorment la seva indignació i incredulitat davant d´aquests fets: "El que hem viscut aquesta tarda en Comissió Informativa ens ha deixat tan perplexos que se´ns fa difícil trobar els qualificatius adequats. El que ens ha quedat clar, és que la censura política no era tant sols la filosofia que caracteritzava el pacte de l´actual govern entre CiU i el PSC, sinó que a més a més pretenen que la patim la resta de l´oposició i, per extensió, tot el poble en la seva pluralitat. Això és una vergonya intolerable".

Segons ERC, l´article esmentat contempla aquells casos que permeten presentar reclamacions contra un pressupost, distingint entre aquells casos on la seva elaboració i aprovació no s´ajusti a la llei, per ometre el crèdit necessari per al compliment de les obligacions exigibles a l´entitat local i, en tercer cas, per ser de manifesta insuficiència els ingressos en relació a les despeses pressupostades o bé d´aquests respecte a les necessitats per a que estan previstos.

El grup municipal d´ERC ha manifestat que totes les seves al·legacions estan degudament elaborades i fonamentades per al seu debat i susceptible aprovació. "El fet de no tant sols no haver-les acceptat, sinó d´haver-ho fet de "manera ridícula, penosa i vergonyant" respon a que l´actual govern pretén fer creure que res del que hi ha als seus pressupostos té intencionalitat política, que estem invalidats per qüestionar políticament les seves inversions i gestions pressupostàries, i que pot tapar la boca de l´oposició per caprici".

Finalment, Guillem Cusí ha advertit que el seu grup prendrà les mesures que cregui més oportunes al respecte, "ja que com a formació política amb representació dintre el Ple Municipal de Llançà tenim dret a debatre, fiscalitzar i incidir en tot allò que creguem que és susceptible d´afectar als llançanencs i llançanenques, com són en aquest cas els Pressupostos Municipals, i que emani del govern local o de qualsevol altra institució".