El dissabte 11 de març se celebra al CEIP Les Mèlies, la VII Edició de Vilafant Vila Educadora, que és una trobada oberta a tothom (pares/mares, alumnes, professors/es...), i ofereix un espai obert a la discussió sobre diversos aspectes de l'educació i amb riquesa de diversitat de punts de vista. La trobada, que enguany centra la seva temàtica en la importància del esport al món de l'educació, obre les seves portes a les 9,30 i ho fa amb un plat fort, amb una ponència a càrrec de Pau Campos.

En Pau Campos és entrenador nacional d'handbol, actualment al Club Handbol Bordils, llicenciat en Educació Física i professor de Ciències de l'Activitat Físicai Esport (CAFE) a l'Escola Universitària EUSES de Salt, centrarà la seva ponència en L'esport en l'educació segons la seva experiència tant en el món docent com en el terreny esportiu.

Les emocions també estaran presents, mitjançant la ponència de la mestra i doctora en psicologia, Ma Jesús Comelles, que ens parlarà de: Eduquem tenint present les nostres emocions i de la canalla i un treball: Els joves i les emocions, a càrrec de l'Espai Jove de Vilafant.

Per altra banda les escoles del municipi presenten Rodajoc a la robòtica per part de l'Escola Sol i Vent i l'interessant projecte Erasmus+ de l'Institut del Vilafant i una exposició del seu treball de programació amb Arduino. L'escola les Mèlies ho fa exposant el seu interessant taller de matemàtiques.

La inscripció a la trobada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament al web http://www.vilafant.com/vilaeducadora.php, als centres educatius de Vilafant o les mateixes AMPA, l'acte compta amb servei de monitoratge pels més petits.

Durant la jornada es fa el lliurament de premis del 3r concurs de cartells de la vila educadora de cicle mitjà i lliurament de les beques a l'excel·lència de secundària.

Es tanca l'acte amb la interpretació de les peces més destacades de l'Escola de Música de Vilafant.