Lluís Roura, Josep Ministral i Salvador Dalí són tres dels pintors empordanesos que els nens i les nenes de l'Escola Sant Pau de Figueres estan descobrint, en el marc del projecte educatiu L'Empordà. Som bressol d'artistes. L'escola ha immers l'alumnat en un treball d'entorn, que tindrà recorregut en els pròxims anys a través d'altres vessants professionals que tenen noms propis en la nostra comarca: compositors, escriptors, metges, inventors, esportistes...

L'aprenentatge sobre els pintors ha permès els alumnes de tots els cicles participar en tallers de pintura, decorar els balcons, crear un lema i un anagrama i explorar altres possibilitats d'aquesta disciplina artística. "Hem començat el curs organitzant uns tallers artístics en un dels quals, cada cicle treballa l'obra d'un dels tres pintors escollits. Al llarg del curs, però, també ens interessaria conèixer altres personalitats empordaneses reconegudes des de diferents àmbits i, en aquest sentit, cada curs volem treballar més a fons algun personatge empordanès", ha explicat la directora del Sant Pau, Anna Monturiol.

Pep Ventura i la sardana

Pep Ventura i la sardanaEn el marc d'aquest interès pels artistes, l'Escola Sant Pau s'ha involucrat d'una forma activa en la celebració commemorativa Figueres, Capital de la Sardana 2017, i, per això, a les aules, s'ha començat a estudiar la figura de Pep Ventura, a més de treballar tot allò relacionat amb la sardana, la dansa, la cobla i els instruments. Tot un projecte que enllaça amb la previsió del tercer trimestre, que inclourà aprofundir en les tradicions catalanes, com els capgrossos, els gegants, els castellers, Sant Jordi i la sardana.

"Tenim previst fer una setmana cultural i organitzarem tallers relacionats amb les festes, els costums i les tradicions", ha comentat Anna Monturiol, que afirma que el projecte dedicat al bressol d'artistes és molt ampli: "Organitzarem un curset de sardanes de deu sessions per als alumnes de 3r i 4t. A més, l'escola participa, un curs més, en el projecte Teixint Mons, per al qual està previst embolcallar la tanca de l'escultura a Pep Ventura de la plaça Josep Terradellas."

Entre altres activitats programades per l'equip de mestes del Sant Pau, destaquen també estudiar noms d'escoles i instituts: Alexandre Deulofeu, Narcís Monturiol, Pous i Pagès, Salvador Dalí, Maria Àngels Anglada, Josep Pallach..., noms propis de carrers i de places de Figueres, com Pep Ventura i Enric Morera, i també les escultures i els monuments de la ciutat.