Els Bombers de Figueres han convidat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i el conseller d'Interior, Jordi Jané, a esmorzar al parc per mostrar-los les deficiències que pateix l'equipament i que fa anys que denuncien. El caporal, Ramon Montané, ha explicat que el 10 de març el Teatre Jardí acollirà l'acte anual de lliurament de medalles al cos però que, en canvi, "passaran de llarg" de les seves instal·lacions. Per Montané, no és de rebut que no s'atenguin les seves demandes i volen que els màxims representants del Govern vegin en quines condicions treballen. Per això, aquest dimarts han entrat les instàncies a l'oficina comarcal del departament d'Agricultura convidant oficialment les autoritats, entre les quals també han citat el director general dels Bombers, Juli Gendrau; el director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta; diversos comandaments del cos; l'alcaldessa, Marta Felip, i els portaveus dels diferents grups municipals.

"Tenim un accés al parc ple de forats, la sortida de cotxera s'està enfonsant i un dels camions pica al terra cada vegada que surt i la tanca perimetral cau a trossos", explica Montané. Aquestes són algunes de les deficiències que pateixen. Però no són les úniques. En els darrers temps també s'han espatllat portes o s'han trencat finestres però el Departament les han anat reparant.

"El principal problema és que estem en un espai on no hi cabem", insisteix. Fa anys que reclamen un nou parc però al 2015 es va anunciar que, en lloc d'això, es faria una reforma estructural. A principis d'aquest any, Jané va anunciar que el seu Departament incloïa una inversió per a iniciar l'obra, valorada en 825.000 euros.

"El que ens diuen és que tot va endavant, que el projecte executiu està fet però no sabem res més però depèn d'un pressupost que potser no s'acabi aprovant", assegura el caporal. Per això, afegeix, pot ser que no s'acabi executant, com ha passat amb altres projectes anunciats.

Pel cos, el fet que s'hagi escollit Figueres per a fer aquest acte i, en canvi, no es visitin les seves instal·lacions no "és que el toca". "El que no podem fer és nosaltres quedar-nos als afores de Figueres en una barraca que cau a trossos i veure els cotxes de luxe amb les autoritats passant de llarg", assegura. Per això, els han convidat a les nou del matí a esmorzar i veure "qui som i en quines condicions treballem".

Montané espera que s'atengui la seva petició -que han entrat formalment per registre aquest matí- però alerta que si no és així, hauran de presentar-se al Teatre on es farà l'acte. "El que farem encara no ho podem dir", ha remarcat.

Una dècada de "promeses"

El cos de la ciutat fa anys que denuncia que les instal·lacions no són les adequades i han fet diversos actes de protesta per reclamar un nou parc. En concret, diu Montané, fa deu anys que "se'ns fan promeses". Primer d'un nou equipament i, ara, la reforma.

"S'ha de tenir en compte que els dos parc més vells de les comarques gironines -entre els quals hi ha Figueres- són els que treballen més", insisteix. En aquest sentit, diu que la rehabilitació és un "pedaç" i que pel camí perdran "moltes coses" com ara un heliport.