L'Oficina Jove de l'Alt Empordà està rebent una allau de felicitacions pel primer premi del III Concurso Nacional de Cortometrajes de Seguridad Vial al curt "Sólo tienes una vida". L'Associació d'Ajuda i Orientació als Afectats pels Accidents de Trànsit Stop Accidentes promou aquesta convocatòria per fomentar la participació ciutadana en la prevenció dels sinistres viaris, amb el lema "En el trànsit tots som responsables".

El primer premi està dotat de 600 euros i el jurat qualificador l'integren el director i productor de sèries de televisió Iñaki Mercero, un representant de la CNAE (Confederación Nacional de Autoescuelas) i un representant de l'Associació Stop Accidentes.

El treball audiovisual premiat ha estat ideat i realitzat pels Agents Joves de Salut 2016 i el grup de voluntaris Joves de Figueres. Hi participen: Pau Alegrí, Indira García, Cati Góngora, Alejandra Piedrahita, Oriol Vilanueva, Sara Boucetta, Anna Jiménez, Marc Jiménez, Cristina Herruzo, Alexis Sánchez i Marçal Escobedo.

Els objectius d'aquesta convocatòria són: Impulsar la cultura de la seguretat viària utilitzant les noves tecnologies dels mitjans audiovisuals, i conscienciar i involucrar la població en la recerca de solucions per reduir el dramàtic índex de sinistralitat viària, que segueix sent la primera causa de mort de la joventut.

També té la finalitat de poder crear materials orientatius i imaginatius que permetin interpel·lar la població en general sobre la problemàtica; proporcionar al professor de formació viària eines que ajudin a transmetre millor i potenciar els coneixements necessaris que han adquirir els alumnes.