Èxit de participació en l'onzena edició del Premi 8 de Març Maria Rosa Ymbert, en homenatge a la destacada activista social i cultural figuerenca. L'alumnat del segon cicle d'ESO dels instituts de la comarca de l'Alt Empordà han respost a la convocatòria (ja està tancada) presentant un total 72 treballs, 39 dels quals concursen en la categoria literària i 33 en la categoria artística.

El premi el promou el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Figueres, i la Regidora de la Dona, Dolors Pujol, presideix el jurat, format per representants de l'àmbit artístic i d'un grup de dones de Figueres, un responsable del Servei Educatiu de l'Alt Empordà i Alfons Gumbau i Ymbert, que exerceix de membre d'honor.

Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en el marc de l'acte institucional del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març de 2017. S'atorgaran fins a tres premis per a cada categoria. El primer premi és un iPhone 6 16 GB; el segon, un iPod Touch 16 GB, i el tercer un iPod Nano 16 GB.

El Premi 8 de Març Maria Rosa Ymbert té com a objectiu sensibilitzar els estudiants de segon cicle d'ESO de l'Alt Empordà sobre les desigualtats de gènere.