«Albera sense frontera» és un projecte educatiu que associa escoles i instituts de la banda catalana i la banda francesa del massís. En el marc d'aquest projecte, que impulsa el Servei Educatiu de l´Alt Empordà, aquesta setmana s'ha celebrat, a Prades de Conflent i a Castelló d'Empúries, una trobada presencial entre alumnes dels instituts dels dos municipis.

Es tracta d'un intercanvi lingüístic de francès entre estudiants, que s'ha iniciat aquest dilluns, dia 20, i finalitza aquest divendres, 24 de febrer. Els alumnes de Castelló han viatjat tres dies a la Catalunya Nord i des d'aquest dijous fins avui els joves de Prades, alumnes del Collège Gustave Violet, es troben a la vila comtal. Per aquesta raó, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha organitzat una recepció a la Sala Gòtica, per donar una benvinguda oficial als estudiants nord-catalans.

L'intercanvi entre alumnes fomenta, a part de l'enriquiment en la fluïdesa lingüística de l'idioma estranger, la relació entre joves amb realitats diferents però inquietuds, de ben segur, comunes. A més, a la Catalunya Nord, els estudiants de Castelló han tingut l'oportunitat de conèixer els llocs més emblemàtics a l'entorn de Prades, mentre que els joves francesos han pogut visitar els atractius més característics de l'Empordà. Aquest divendres, se'n van plegats al castell de Sant Ferran de Figueres.