El PDeCAT de Figueres ha respost a la proposta llançada la setmana passada pel grup municipal d'ERC i ha deixat clar que no acceptaran "en cap cas" un govern de coalició que deixi fora l'actual alcaldessa de la ciutat, Marta Felip. En un comunicat, la formació torna a estendre la mà per arribar a acords amb altres partits però sense prescindir de Felip. El president del PDeCAT a Figueres, i regidor del consistori, Jordi Masquef, recorda que Felip va encapçalar la llista més votada i que "per responsabilitat i respecte als ciutadans" no es plantegen un govern sense l'actual alcaldessa al capdavant. Per la seva banda, el PSC i Unió també contestat a la proposta que feia Esquerra, recordant als republicans que tant el socialista Pere Casellas, com el regidor d'Unió, Manuel Toro, ja van abandonar el govern.

Marta Felip seguirà al capdavant del govern municipal de Figueres mentre el PDeCAT segueixi governant. Aquesta és la resposta del partit a la proposta que va fer el grup municipal d'ERC la setmana passada i que valorava l'opció de fer un govern de coalició entre el PDeCAT, la CUP i els republicans, això sí, sense Marta Felip al capdavant. El president del PDeCAT a Figueres, Jordi Masquef, recorda que els ciutadans van votar la llista que encapçala Felip i per tant "cal respectar la composició del govern actual".

Masquef considera que si es fa fora l'actual alcaldessa, tal i com demanaven els republicans, s'alteraria la decisió dels ciutadans de Figueres que "van escollir uns representants que tenen la responsabilitat de gestionar els resultats". El regidor figuerenc entén que no fer-ho suposaria una "greu irresponsabilitat i un frau electoral".

La proposta d'ERC també incloïa la dimissió del cap de llista del PSC i antic soci de govern de Felip, Pere Casellas, així com la del regidor d'Unió, Manuel Toro, que el 2015 anava a les files de CiU, a la mateixa llista que l'alcaldessa. Tant PSC com Unió han recordat a Esquerra que els dos regidors van dimitir i ara mateix no són al govern municipal.

PSC i Unió coincideixen en reclamar que es redacti un full de ruta comú "que satisfaci als figuerencs i les figuerenques". Els socialistes, això sí, consideren que el nou govern no hauria de liderar-lo Marta Felip.