La proposta formulada pel grup municipal d'ERC, dissabte pasat, sobre la possibilitat de crear un nou govern a Figueres amb els cinc regidors del PDeCAT, el tres de la CUP i els tres de la formació repubicana, que inclou la 'desaparició' del plenari de Marta Felip (PDeCAT), Pere casellas (PSC) i Manuel Toro (UDC), ha fet reaccionar els diferents partits implicats en el tema.

La CUP de Figueres ha anunciat que "estudiarà detingudament la proposta d´ERC anunciada el dia 18 de febrer, encara que sigui, ara per ara, una simple manifestació d´intencions". El regidor Lluís Armengol argumenta que ho faran "perquè la situació política ho requereix", i assenyala que la CUP "sempre s'ha mostrat disposada a parlar amb tothom". I afegeix que "la CUP vol parlar de la ciutat i del seu futur, i ho vol fer amb una proposta seriosa al davant, que inclogui els assumptes més importants i urgents dels propers mesos: Pressupost, Serveis Urbans, Serveis Socials, Habitatge, Equipaments Culturals, Educació i POUM".

Finalment, Armengol assegura que "L´assemblea local de la CUP està compromesa amb la ciutat, i els seus regidors ho hem demostrat des del primer dia del mandat. Treballarem per donar respostes positives i políticament coherents a totes les iniciatives que es plantegin al Ple municipal, sigui quina sigui la composició de seu govern".

El PSC, per la seva banda, constata que "Marta Felip no disposa dels suports necessaris per a seguir al capdavant del consistori Figuerenc. ERC ha estat el darrer partit a reclamar que plegui. Per tant, en aquest moment és un fet que 12 dels 21 regidors li han reclamat que deixi l´alcaldia davant la incapacitat de teixir els acords que necessita la ciutat".

El PSC reitera que "la solució a l´atzucac en què Marta Felip ha situat el govern figuerenc passa per un govern amb la màxima unitat, sense Marta Felip, travat sobre un full de ruta comú que satisfaci els interessos dels figuerencs".

Arran de la demanda d´ERC, el PSC recorda que el seu cap de llista, Pere Casellas, "ja no forma part del govern de la ciutat, que ha estat escollit pels ciutadans i les ciutadanes i que és a l´Agrupació Socialista de Figueres a qui correspon qualsevol decisió sobre la seva aportació a la governabilitat de la ciutat".

Per part d´Unió, Manuel Toro i Núria Galimany, insisteixen en el fet que "vàrem explicar reiteradament a Marta Felip que és inviable governar amb una minoria de 7, molt menys amb 5, i dur a terme una acció de Govern coherent, estable i consensuada. Vàrem demanar que Marta Felip fes algun gest en reconeixement que el trencament del Pacte de Govern va ser precipitat. No vam obtenir cap resposta que no fos la recurrent que 'Sóc l´Alcaldessa i aquestes decisions em corresponen a mi'".

Seguint en aquesta línia, els dos regidors d´Unió agafen el guant republicà per donar-li la volta: "ERC demana que cessem en els nostres càrrecs. Ja ho vàrem fer, no pels motius que Agnès Lladó esmenta en la seva roda de premsa, sinó per lleialtat a un Pacte de Govern que no hi havia motius sòlids per a trencar, i per lleialtat també a un projecte de ciutat que no es pot assolir sense un gran consens".