La Cantarella de Roses ha rebut el premi de l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT), en la categoria de Projectes, experiències i activitats, mentre que en l'apartat de Trajectòries professionals, el guardonat és el músic, compositor, intèrpret, pedagog i animador d'espectacles musicals Noè Rivas i Cabado.

Aquest diumenge 19 de febrer tindrà lloc, a les 12.00 hores, al Museu del Joguet de Catalunya a Figueres, el lliurament de premis, en un acte que comptarà amb la presència dels membres del grup de treball Cantarella i de Noè Rivas, a més d'autoritats locals i educatives de Roses i del Servei Educatiu de l'Alt Empordà.

L'animador i pedagog musical Àngel Daban farà una glosa a la trajectòria de Noè Rivas, mentre que per tancar la cerimònia Ivó Jordà Àlvarez farà una interpretació musical, acompanyat per Pere-Pau Jiménez.

Cal destacar que la Cantarella va començar el curs 2009-2010 i ha anat creixent gràcies a la implicació de tots els departaments de música de les escoles Els Grecs, Montserrat Vayreda, Narcís Monturiol, Vicens Vives, Centre Escolar Empordà, Martí Inglès de Palau i l'Escola de Pau, juntament amb els instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu. El projecte consisteix en una cantata amb alumnat de 6è i de 1r d'ESO, cada edició amb un fil conductor diferent.